Svet
5 ogledov

Sanader opral 3 milijone evrov

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu Uskok razširil preiskavo proti Sanaderju. Očitajo mu, da je v primeru Fimi-Media opral približno tri milijone evrov.

Hrvaški preiskovalni organi so razširili preiskavo v zvezi z afero Fimi-Media, v kateri Ivu Sanaderju očitajo, da je opral 20,7 milijona kun (približno tri milijone evrov), poroča hrvaški časnik Novi list, ki se sklicuje na dva neimenovana vira, seznanjena s potekom preiskave. Preiskavo so razširili pred desetimi dnevi.

"Od začetka preiskave in blokade njegovega premoženja je bilo jasno, da bodo preiskovalci razširili preiskavo proti Sanaderju zaradi pranja denarja," navaja časnik. Pristojni organi so doslej blokirali Sanaderjevo premoženje v vrednosti okoli 3,5 milijona evrov. Iz razširjanja preiskave izhaja, da je skorajda celotno blokirano premoženje Sanaderjevih pridobljeno nezakonito in da je bilo premoženjsko stanje družine nekdanjega premierja po vrnitvi na Hrvaško iz Avstrije na začetku 90. let prejšnjega stoletja občutno slabše, kot so to predstavljali, še piše časnik.

Sanader ostaja v priporu v Salzburgu najmanj do 18. marca. Hrvaška zahteva njegovo izročitev zaradi obtožb o korupciji in zlorabi položaja, postopek proti Sanaderju pa so zaradi pranja denarja sprožili tudi v Avstriji. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do deset let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.