Svet
775 ogledov

Še ena novost Facebooka

Facebook Profimedias
Poteza, ki bo gotovo izzvala mešane odzive.

Facebook je s strani evropskih in kanadskih uporabnikov že začel pridobivati soglasja za uporabo orodij za prepoznavo obraza, da bi jih tako identificiral na fotografijah in video posnetkih, piše BBC.

"Biometrijska identifikacija in tovrstno spremljanje milijard fotografij predstavlja resno grožnjo zasebnosti uporabnikov," je pri tem opozorila Silkie Carlo, vodja britanskega združenja za zaščito svoboščin Big Brother Watch.

Facebook Svet Težave Facebooka, uporabniki ogorčeni

Kar se tiče območja Združenih držav Amerike bi Facebook utegnil plačati milijarde dolarjev odškodnine po skupni tožbi zaradi uporabe orodij prepoznave obraza. Trije uporabniki iz Illinoisa v skladu z odločitvijo sodišča lahko tožijo Facebook, ker je ta pridobival biomietrijske podatke, za kar ni prejel dovoljenja. Gre za opcijo "označi prijatelja", ki prepoznava osebe na objavljenih fotografijah.

V dokumentaciji treh uporabnikov, ki so jo predložili sodišču, je pojasnjen proces, s katerim programska oprema skuša prepoznati obraze na fotografijah. Za vsak obraz Facebook naredi "podpis obraza", matematični zapis obraza osebe na fotografiji. Podatki se nato primerjajo s tistimi v arhivu, da bi lahko prepoznali obraz uporabnika. pri Facebooku medtem trdijo, da če niste bili označeni na fotografijah ali če ste oznake umaknili, da informacije o vas ne obstajajo.

Facebook Zdravje Uporabniki Facebooka: To odkritje znanstvenikov vam ne bo všeč

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.