Svet
2830 ogledov

Se spomnite očeta s Paga, ki je z balkona pometal otroke? Sojenje.

Oče, ki je na Pagu štiri otroke vrgel skozi okno facebook
Nadaljevanje sojenja zoper 54-letnega očeta, ki je konec februarja štiri otroke pometal s prvega nadstropja hiše na Pagu.

V Zadru poteka odmevno sojenje 54-letnemu moškemu, ki je pred meseci močno vznemiril hrvaško in širšo javnost, ko se je brutalno znesel nad svojimi otroci. Pometal jih je s prvega nadstopja družinske hiše na otoku Pag.

Medtem ko so otroci, stari tri, pet, sedem in osem let, spali, jih je vsakega posebaj vzel v naročje in jih pometal s terase nad vhodnimi vrati hiše, z višine 4,95 metra. Popadali so na betonsko podlago. Dve deklici in en deček so bili hudo poškodovani, ena deklica je dobila lažje poškodbe.

Smrt otrok je bila preprečena izključno zaradi hitre in ustrezne reakcije zdravstvenih delavcev, poudarja izvedenec medicinske stroke.

Ne čuti se krivega

54-letnik se sicer ne čuti krivega za svoje dejanje; kaj ga je navedlo k tako krutemu dejanju, pa javnost še vedno ne ve, saj je sodišče zaradi vpletenosti otrok iz sodne dvorane javnost in medije izključilo.

Znano je le, da je svoj zagovor pred sodiščem podal in da je prav tako odgovarjal na vprašanja sodišča.

Slednje zoper njega vodi postopek za poskus uboja vseh štirih otrok. Kot še pišejo hrvaški mediji, v času dogodka 54-letnik ni imel alkohola v krvi, analiza pa je pokazala, da je pred tem užival sredstva za umiritev. Pri svojem zagovoru se bo zato najverjetneje skliceval na zmanjšano prištevnost.

Sodišče je sicer že pridobilo psihiatrično mnenje za obdolženega, ki kaže, da ima moški v resnici trajne poškodbe nekaterih psihičnih funkcij.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • leonardo 16:13 18.december 2019.

    Njega bi morali vreči iz 7 nadstropja in če bi preživel naj bi mu sodili!

  • NeAnonimni 12:54 18.december 2019.

    Zakaj so otroci drugače zamaskirani od babe?