Svet
26173 ogledov

Sedem let zapora in uničena življenja zaradi mobilnega sporočila

Peter Morrison
Nogometni agent je bil obsojen na sedem let v zaporu zaradi povzročitve hude prometne nesreče. Tik pred njo je za volanom pošiljal sporočila po mobilnem telefonu.

V Veliki Britaniji odmeva epilog sodnega primera proti 37-letnemu Petru Morrisonu (na fotografiji zgoraj včeraj ob prihodu na sodišče). Agent številnih profesionalnih nogometašev je februarja 2016 v močnem nalivu in vetru vozil s hitrostjo okoli 130 km/h po avtocesti, ko je njegovo vozilo v nekem trenutku naletelo na zastoj, zaradi sunkovitega zaviranja zdrsnilo prek treh voznih pasov in treščilo v dva stoječa policista, ki sta stala na odstavnem pasu in posredovala zaradi nesreče, ki se je zgodila pred tem.

Najboljši za volanom Pozor Slovenija Za ta prekršek bistveno višje kazni

Morrisonov luksuzni terenec (na spodnji fotografiji posledice nesreče) je na mestu ubil 51-letnega Adama Gibba, enako starega Paula Holroyda pa tako hudo poškodoval, da bo ostal do smrti paraliziran od pasu navzdol. V tistem času je bilo zaradi zelo slabe vidljivosti hitrost omejena le na 80 km/h. 

Nesreča | Avtor: Policija Policija

Ko so preiskovalci pregledali mobilnik povzročitelja, so odkrili, da je med potjo, ki je bila dolga prek 90 kilometrov, prek aplikacije WhatsApp različnim stikom poslal kar 44 tekstovnih sporočil. Minuto in pol pred nesrečo je nogometašu Zachu Cloughu poslal zadnje sporočilo s pripetim videolinkom na gol, ki ga je dosegel. 45 sekund pred trkom je na svoj iphone prejel Cloughov odgovor: "Ni bilo slabo."

Telefoniranje med vožnjo enako opitosti Avto Telefoniranje za volanom enako opitosti

"Do konca življenja bom trpel zaradi tega"

Na sojenju je žena pokojnega opisovala, kako ji je smrt soproga spremenila življenje in kakšen vpliv je imelo na njunega sina. "Morda mu lahko odpustim, da mi je ubil moža, ne bom pa mu nikoli odpustila, da je vzel očeta mojega sina," je dejala v pretresljivem pričanju. 

Morrisonu so mnogi stali v oporo, med drugim tudi kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany, ki ga je opisal za zelo odgovornega in tudi človekoljubnega. 

Morrison sam na sodišču ni govoril, prebrali so le njegovo pisno izjavo: "Ne mine dan, da se ne bi čutil krivega, ker sem sinu vzel očeta. Na dan nesreče je bil moj sin star 11 mesecev. Ko sem postal oče, sem mu želel postati zgled. Sedaj pa čutim, kako sem njega in ženo že tako zgodaj pustil na cedilu. Do konca življenja bom trpel zaradi tega." 

"Ne pričakujem odpuščanja. In v bližnji prihodnosti ne vidim dneva, ko si bom lahko odpustil."

Petkova odločitev porote o kazni je bila enotna, je poročal BBC.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jerneja45 19:18 23.januar 2018.

    Zakaj si ljudje ne dajo dopovedat, da ko voziš, gledaš na cesto in nikamor drugam. Pisanje esemesov za volanom je klicanje smrti. Ko voziš, voziš in nič druga. Tudi, ko hodiš, ne moreš sedeti. Ali eno ali drugo. Ali vozi ...prikaži več ali piši. Oboje ne gre.

  • Žurnalček 16:03 21.januar 2018.

    Ebali vas mobiteli !

  • smrketa222 18:18 20.januar 2018.

    Prepozno za kesanje.