Svet
10 ogledov

Selce: Kriv je človeški faktor

Požar na Hrvaškem. Youtube
Po ogledu pogorišča pri Selcah je policija potrdila, da je za požar kriv človek, vendar še ni znano, ali je bil podtaknjen ali pa je krivo nespametno ravnanje.

Po ogledu prizorišča je policija izključila možnost, da bi požar povzročila tehnična napaka. To dokazuje, da je požar povzročil človek, vendar ni znano, ali je bil podtaknjen, poroča 24sata.hr.

Človeška napaka in namerno podtikanje sta sicer kriva za kar 99 odstotkov požarov, je že včeraj dejal vodja protipožarne letalske enote Davor Turković. "Deloma zaradi nepazljivosti, vendar pa so bili nekateri zagotovo podtaknjeni, ker so izbruhnili tam, kjer ni absolutno ničesar. Ni ceste, ni proge in ni hiš. Zato zagotovo govorimo o podtaknjenih požarih," je dejal Turković.

Pogorišče še vedno pod nadzorom

Razmere v Selcah v bližini Crikvenice, kjer je divjal največji in najnevarnejši požar, se počasi umirajo. Burja je ponehala, padlo je tudi nekoliko dežja.

Požar je lokaliziran in pod nadzorom, kljub temu pa ga še vedno budno spremlja okoli sto gasilcev, ki jim je na pomoč priskočila tudi vojska. Včeraj zvečer so se zaradi močnega vetra na določenih mestih vneli manjši požari, ki jih je 350 gasilcev in pripadnikov vojske pogasilo s pomočjo kanaderjev, poroča Dnevnik.hr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.