Svet
6 ogledov

Sestra ob božjo službo

(Foto: Facebook) Žurnal24 main
Sestro Marío Jesús Galán so po 34 letih božje službe izgnali iz samostana Santo Domingo el Real v španskem mestu Toledo.

Svoj odhod iz službe je nuna objavila prav tam, kjer so se njene težave začele – na Facebooku. "Zavist mi je življenje spremenila v pekel, sestra prednica in preostali so se odločili, da me razrešijo brez pojasnila," je zapisala in pojasnila, da ni več v dominikanskem samostanu.

Preostale sestre v samostanu je po pisanju španskih medijev očitno zmotilo, ker je postala preveč priljubljena na spletnem socialnem omrežju, kjer je bila precej aktivna. Motilo naj bi jih tudi, da se je tako zanimala za nove tehnologije.

Nuna pravi, da se ji kljub odpovedi in dejstvu, da mora zdaj živeti od dobrote sorodnikov, saj ni upravičena do denarnega nadomestila, cerkev ni zamerila in da še vedno vsak dan moli. Ker je nezaposlena, išče službo in upa, da jo bo našla kot računovodkinja.

Podporo so ji izrazili tudi prijatelji na Facebooku, ki jih je okoli 285. "Sanjam o tem, da bi videla London ali New York," je zapisala svojim virtualnim prijateljem. S profila je umaknila fotografijo, na kateri je v redovniški obleki, ter jo nadomestila s sliko mlade jokajoče ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.