Svet
35 ogledov

Šimpanz Dodo brez težav skrbi za majhne tigre

Dodo šimpanz, hranjenje, tiger, živalski vrt
1/6
BBC
Dve leti in pol star šimpanz Dodo je v tajskem živalskem vrtu postal nadomestna mama skupini majhnih tigrov. Že dobro leto jih hrani s stekleničkami mleka, a rejci pravijo, da bo treba Doda in mladiče kmalu ločiti.

V tajskem živalskem vrtu, ki se nahaja približno 40 kilometrov od Bangkoka, se je zaposlenim porodila zanimiva ideja – želeli so izvedeti, kako bi se med seboj znašli petmesečni tigri in šimpanzi.

Dve leti in pol star šimpanz Dodo ob tem ni pokazal prav nobenega strahu, nasprotno, vsak dan je bil bolj spreten pri hranjenju majhnih tigrov, kar lahko vidite tudi na posnetku, ki ga je objavila BBC.

"Zanj to ni bilo težko. Dodu sem pokazal, kako držati stekleničko in kako ravnati s tigrom. Učila sva se vsak dan. Včasih se skupaj tudi igrajo," je dejal Dodov trener Sirinja Nimnoradee.

Nanavadna "družba" in hranjenje tigrov je v tajskem živalskem vrtu postala prava atrakcija in Dodova spretnost je privabila množice turistov. Skrbniki sicer ne upajo napovedovati, kako dolgo bo trajalo to prijateljstvo, saj bodo tigri Doda kmalu prerasli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.