Svet
17 ogledov

Sirskega begunca, ki naj bi načrtoval napade so ujeli trije sirski begunci

Nemčija, aretacija EPA
Policija pojasnila podrobnosti aretacije sirskega begunca, ki naj bi načrtoval napad na berlinsko letališče: Zajeli in onesposobili so ga trije sirski begunci, njegovo sliko pa nato poslali na policijsko postajo.

Policija v Leipzigu je razkrila nekatere podrobnosti petkove aretacije sirskega begunca, ki naj bi  prvenstveno nameraval napasti vlake v Nemčiji, nato pa naj bi se usmeril na enega od berlinskih letališč.

22-letni Jaber al-Bakr, je, po tem, ko je policija preiskala njegovo stanovanje v Chemnitzu in tam našla eksploziv, zbežal v Leipzig.

Sirec, ki je sam v Nemčijo prišel kot begunec, je na glavni želežniški postaji pristopil do sirskega begunca in ga prosil, če lahko prespi v njegovem stanovanju.

Begunec, ki je vedel vedel, da gre za osumljenca, ga je odpeljal v svoje stanovanje na severovzhodnem delu mesta. S pomočju še dveh beguncev so ga onesposobili in zvezali ter fotografijo poslali na policijo, ki je k njim nato poslala protiteroristično enoto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.