Svet
54 ogledov

Škandal v šoli: Koliko migrantov je treba vreči v morje

Migranti EPA
Profesorju fizike na eni izmed poljskih gimnazij grozi odpoved delovnega razmerja; dijakom je podal uporabno nalogo, koliko sirskih beguncev je potrebno vreči v morje, da bi njihov splav vseeno priplul do obale Grčije.

Štirje begunci iz Sirije skušajo doseči obaleč Grčije na splavu dimenzij 1 x 2 m x 20 cm. Izračunaj, koliko beguncev je potrebno vreči s splava, da ta vseeno doseže cilj, če ima vsak izmed beguncev 60 kilogramov,” se je glasila naloga pri fiziki. Ta je šokirala dijake in tudi njihove starše, ki so profesorja zaradi neprimerne uporabne naloge naznanili ravnatelju gimnazije v Budgošću na severu Poljske.

Ravnatelj je še istega dne opravil razgovor s profesorjem in ga opozoril, da bo še en tak incident pomenil njegovo odpoved, je poročala poljska državna televizija. Profesor se je zagovarjal, da je le želel pritegniti pozornost dijake in pri tem priznal, da ni izbral najbolj primerni način.

Pred to nalogo so dobili izračun v zvezi z gradnjo tega splava in sporna naloga je nekako pomenila logično nadaljevanje. To nima nobene veze z mojim domnevnim rasizmom. Nič nimam proti beguncem, rad bi videl ljudi različnih porekel v Poljski, v kolikor bi oni pristali, da živijo z nami,” je povedal profesor za omenjeno televizijo.

Ne glede na to, da mu je njegov ravnatelj podal le opozorilo pred odpovedjo ta ni izključena, saj je sporna naloga dvignila precej prahu v poljski javnosti. 

Komentarjev 33
  • puelasedulaest 20:55 14.november 2015.

    Ti pa se skrivaš za norostjo!

  • bojovi 12:43 14.november 2015.

    Zgubili ste leta 45. Preboli že enkrat, nismo mi krivi, ker so se tvoji poceni prodali in niso imeli jajc se boriti proti okupatorju. To je zdaj zgodovina, pozabi kot sem jaz pozabil, domobrance, ustaše, četnike itd. To je danes, ...prikaži več in danes imamo problem, ki ga je začel vaš ljubljeni Ivan Sladoljedarski in levaki ki niso niti pol toliko škode naredili, samo vseeno so nas porinili še globlje.

  • bojovi 12:39 14.november 2015.

    Jaz nisem Janšist, pravzaprav ravno nasprotno, jaz ne prenesem tega Ivana sladoljedarja in moraš oprostiti sprancem pač nimajo nobene volje in jih je lahko peljati okoli vode, zakaj bi mislil s svojo glavo če pa lahko nekdo drug misli namesto ...prikaži več tebe. Ampak se strinjam z nekaterimi ki pravijo brez, dokumentov ali vizuma, se pravi zakonito, vse ven iz Slovenije.