Svet
11757 ogledov

Skozi Slovenijo in Hrvaško mirno, ustavili so jih Avstrijci

Avstrijska policija EPA
Brez dokumentov in z drogo.

Avstrijska policija je v petek v kraju Radstadt južno od Salzburga ustavila dva avtomobila, katerih voznika sta poskušala spraviti šest Irancev nezakonito čez mejo v Nemčijo.

Iranci so po ugotovitvah policije pred 40 dnevi zapustili Teheran. Z letalom naj bi pripotovali v Beograd, tam pa v enem od parkov navezali stik s tihotapcema, ki sta jih z avtomobiloma prepeljala čez Hrvaško in Slovenijo, nato pa skozi predor Karavanke v Avstrijo, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Za pot do Nemčije naj bi vsak Iranec plačal 4000 evrov. Čez srbsko-hrvaško ter hrvaško-slovensko mejo so morali peš.

Med policijskim pregledom v Radstadtu so policisti v podplatu športnega čevlja enega od Irancev našli 200 gramov heroina. Droga je bila zapakirana v plastični vrečki.

Tihotapca naj bi bila 31-letni nemški državljan, ki se je rodil v Iranu, ter 32-letni Iranec z begunskim potnim listom. Ostali, stari od 27 do 35 let, niso imeli nobenih dokumentov.

Tovornjak z mrtvimi begunci Nečloveško Svet Avstrija: Pustili so jih, da se zadušijo, umrlo 71 ljudi begunci makedonija Slovenija Konec tedna prijeli več kot sto ilegalcev, ki so prišli prek slovenske meje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 00:16 09.oktober 2018.

    Se že dogaja in se še bo, da avstrijci in italijani k nam vračajo ilegalce, ki jih polovijo nekje na Koroškem ali Furlajini, pod pretvezo, da so prišli iz Slovenije, čeprav to ni res in za to nimajo dokazov. Mi, ...prikaži več kot banana država, pa jih z veseljem sprejmemo. Za vedno.

  • miki1234 08:58 08.oktober 2018.

    doktorji z zdravili v čevlju maširajo v nemčijo...

  • Rudnik12 18:28 07.oktober 2018.

    Cerar izdajalec SLO naroda in vsi ostali v vladi.