Svet
22 ogledov

Skrajneži izpustili ameriškega novinarja

Združeni narodi Reuters
Po dveh letih ujetništva je skrajna islamska skupina izpustila ameriškega novinarja Petra Thea Curtisa.

Organizacija Združenih narodov je potrdila, da je včeraj skrajna islamska skupina Fronta al Nusra, ki deluje v Siriji, po dveh letih ujetništva izpustila ameriškega novinarja Petra Thea Curtisa. Petinštiridesetletnega novinarja so skrajneži predali predstavnikom ZN na Golanski planoti. Svobodni novinar Peter Theo Curtis, 45-letni novinar iz Bostona, naj bi bil ugrabljen v bližini turško-sirske meje leta 2012 in naj bi bil vse od takrat v ujetništvu islamske skupine Fronta al Nusra.

"Izročen je bil mirovnim silam ZN v vasi Al Rafid ob 18.40 po lokalnem času. Po tem ko so gospoda Curtisa pregledali zdravniki, so ga izročili predstavnikom ameriške vlade,“ so v izjavi za javnost povedali ZN.

Svet združenih narodov je ob tem spomnil še na nedavni „gnusen in strahopeten“ umor novinarja Jamesa Foleya, ki so ga obglavili skrajneži Islamske države."Ta incident je tragičen opomin na vse večje nevarnosti, s katerimi se novinarji srečujejo vsak dan v Siriji. Prav tako še enkrat dokazuje, da brutalnost Islamske države, ki je odgovorna za tisoče zlorabe sirskega in iraškega naroda,“ je poudaril še Svet ZN v izjavi za medije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.