Svet
4041 ogledov

Slabi obeti za potovanja, strogi ukrepi celo za zelene države

Hrvaška obala Profimedia
Anglija je včeraj predstavila pravila za potovanja po 17. maju. Stroga pravila ne vlivajo veliko optimizma, da bi bila lahko potovanja letos poleti zelo svobodna.

Države so razdelili na zelene, oranžne in rdeče. Na zelenem seznamu je le 12 držav, med njimi so na primer Portugalska, Izrael in Gibraltar. A tudi potovanje v zeleno državo bo zahtevalo test pred odhodom domov in nato še drugi dan ali prej po vrnitvi v Anglijo, vse to na lastne stroške.

Po potovanju v oranžno državo bo treba v desetdnevno karanteno, ki pa jo bo mogoče s samoplačniškim testom prekiniti po petih dneh, nato pa se bo potrebno testirati še osmi dan po vrnitvi. Oranžne države so Slovenija, pa Nemčija, Hrvaška, Italija, Francija, Španija … Nenujna potovanja v te države odsvetujejo.

Ob vrnitvi iz rdeče države bo poleg omenjenega testiranja obvezna še desetdnevna karantena v hotelu. Med rdeče države sodijo tudi Sejšeli, Maldivi, Turčija, Nepal in Katar.

Ob tem velja opozoriti, da Anglija tako stroke ukrepe uvaja, čeprav ima največji delež cepljenih prebivalcev v Evropi. Škotska, Wales in Severna Irska potovalnih pravil še niso sprostili.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • jozicamurn 13:29 09.maj 2021.

    Sedaj pa vidimo kam to gre, kljub cepljenju ostajajo omejitve, ma pejte se solit, dosti mi je Janše in levih in desnih in trenj, dokončna odločitev je, da se sedaj pa res NE BOMO SE CEPILI kajti efekta ni. Prekleti ...prikaži več pedri zagamani vsi po vrsti v vladi.

  • Mehičanka76 01:13 09.maj 2021.

    Pa dobro, zdaj bo pa počasi dovolj tega korona sranja.

  • marjan575 16:44 08.maj 2021.

    Če verješ !

Sorodne novice