Svet
2 ogledov

Sledi za Bin Ladnom vodijo proti K-2

Bin Laden se skriva v težko prehodnem območju okrog gore K2, kažejo dognanja obv Žurnal24 main
Najbolj iskani terorist na svetu Osama bin Laden se utegne nahajati nekje v okolici K-2, najvišje gore v Pakistanu in druge najvišje na svetu. Tja vodijo sledi ameriških obveščevalcev, ki se že pripravljajo na iskalno operacijo.

Bin Ladna so v preteklih letih že večkrat razglasili za mrtvega ali vsaj hudo bolnega, zdaj pa obveščevalni podatki kažejo na sled k 8611 metrov visoki gori K2, poimenovani tudi Lambha Pahar. Od tam naj bi namreč prišel avdioposnetek, ki ga je Bin Laden pred kratkim poslal v svet.

Ameriške obveščevalne službe naj bi zdaj načrtovale operacijo s ciljem prijetja Bin Ladna v tem težko dostopnem delu Pakistana. V preteklih dneh naj bi se v Katarski Dohi sešli visoki predstavniki ameriških obveščevalnih služb, diplomacije in vojske, vendar je o sestanku znanega bolj malo.

Bin Laden se ob pomoči lokalnega prebivalstva na pakistansko-afganistanski meji pred Američani uspešno skriva že leta. Kljub občasno vročim sledem danes nihče ne zna natančno pojasniti, kje Bin Laden živi in v kakšnem zdravstvenem stanju je. Še več, v poročilih ameriškemu senatu vojska izraža skrb, da vodja Al Kaide načrtuje nov teroristični napad, podoben razsežnostim enajstega septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.