Svet
105 ogledov

Slovenija skoraj postala avstralska referenca za slabe ceste

Slovenija skoraj postala avstralska referenca za slabe ceste in dobila pet minut pozornosti v avstralskem zveznem parlamentu.

Ob parlamentarni debati o nujnosti popravila železnic v Queenslandu je pozornost poslancev za trenutek zmotilo sporočilo opozicije. Ta je na svojem Twitter računu objavila fotografijo dotrajane ceste in pripisala, da podpredsednica vlade Jackie Trad govori o infrastrukturi, med tem pa regionalne ceste čutijo pomanjkanje.

A vse skupaj se je, kot poroča Brisbane Times, hitro obrnilo. Predsednica vlada Annastacia Palaszczuk je v nagovoru parlamenta dejala: "Opazila sem, da je opozicijski medij Queenslanda objavil čudovito fotografijo in ob tem govoril o infrastrukturi v Queenslandu."

"Pogledala sem fotografijo in na njej je ljubka majhna kmetija. Ko sem pogledala pobližje, sem videla, da ima slamnato streho," je nadaljevala premierka in izpostavila, da ji je slamnata streha dala misliti, kje v Queenslandu sploh imajo slamnate strehe.

"Naj pojasnim opoziciji, gre za fotografijo s spletne strani in gre za Slovenijo," je še povedala.

"Queensland je devetdesetkrat večji od Slovenije"

Z zbadanjem opozicije je nato nadaljeval tudi zdravstveni minister Cameron Dick: "Preden nadaljujem bom jasen, da bom danes govoril o Queenslandu in ne Sloveniji."

"Slovenija ima približno 20.000 kvadratnih metrov in Queensland je devetdesetkrat večji od Slovenije. Vsem poslancem lahko zagotovim, da imajo vse zdravstvene ustanove in klinike ustrezno streho in ta ni slamnata, kar je ustrezno za zdravljenje in ustrezno preprečevanje infekcij," je še povedal Dick.

Ups ... Slovenija ni Slovaška.

Zbadanje s primeri iz Slovenije bi se morda še nadaljevalo, če ne bi predsednica vlade čez nekaj časa popravila svojih začetnih trditev.

"V povezavi s fotografijo, ki sem jo omenjala prej, sem nehote rekla, da je iz Slovenije. Pravzaprav je iz Slovaške," je še povedala premierka. Za svojo zmoto se je nato opravičil še zdravstveni minister.

Opozicija je kljub zavajanju dogodek razglasila za zmago in na Twitterju zapisala, da je le ena sama fotografija premierko spodbudila, da je spregovorila o regionalnih cestah.

Komentarjev 12
  • jakec1575 09:21 16.februar 2017.

    Dober dan. Najvecja potegavscina slovenskih politicnih in drugih elit je, da so uspesno oznacili narod kot nergav in jamrajoč in da so vse težave, korupcija, revscina, izkoriscanje samo konstrukt v glavah ljudstva. Da nam je v Sloveniji vendar zelo lepo. ...prikaži več Ker imamo lepo naravo i kremšnito. In karavana gre dalje. Frustracija ostaja. in je žal zelo resnična. Vendar Miro nima časa, ker ima novo punco.

  • abfall 07:29 16.februar 2017.

    ... in ljudstvu.

  • watcher 00:26 16.februar 2017.

    In v glavah vodilnih.