Svet
40823 ogledov

Slovenka, ki je umrla na Kreti, se je soočala z diagnozo. Čakala je na operacijo.

Slovenka umrla na Kreti Profimedia
Dodatne podrobnosti nesrečne družine, zapis sodelavcev pokojne nesrečne Slovenke.

Kot smo že poročali, nad hotelom na Kreti se včeraj ponoči s pobočja odlomila večja skala in ubila 47-letno turistko, ki je z 8-letnim sinom spala v eni izmed sob. Na zunanjem ministrstvu so potrdili, da gre za slovensko državljanko, še en slovenski državljan, žrtvin mož, je poškodovan.

Predsednik lokalnega združenja hotelirjev George Vardakis je za grško agencijo ANA zatrdil, da na mestu, kjer se je zrušila skala, ni nič kazalo na možnost tovrstne nesreče. Na prizorišču je posredovalo več deset gasilcev, ki jim je uspelo rešiti dečka. Družina naj bi se včeraj imela namen vrniti domov. 

Od nesrečne 47-letnice so se med drugim z ganljivim zapisom poslovili tudi njeni sodelavci Aleteie Slovenija. Na Facebooku so zapisali: "Globoko nas je presunila novica, da je h Gospodu tako nenadoma in tako tragično odšla naša sodelavka Jasmina. Naj bo ta članek znamenje velike hvaležnosti za sodelovanje, prijateljstvo in zgled."

V članku so zapisali, da je zanje prevajala članke iz francoščine in španščine. "Prevajanje za Aleteio je bilo zanjo seveda mala malica. Sicer je namreč prevajala filozofske in teološke knjige, prave prevajalske zalogaje. Toda tudi ko je bila zaradi teh v časovni stiski, je večkrat dejala, da za Aleteio vseeno z veseljem dela, saj so ta besedila “luštna za prevajanje” in so ji v sprostitev."

"Zdelo se je, da je v življenju našla tisto, kar je iskala. Njena mirnost in nasmešek na obrazu sta bila gotovo odraz mirne duše. Tudi ko jo je letos zadela diagnoza rak in ko ni kazalo dobro, je ostala mirna. V zaupanju, da je v Božjih rokah. Čeprav je priznala, da se je zaradi kemoterapije občasno počutila zelo slabo, je to povedala v takem tonu, kot da to ni nič takega in da je mimo."

"Umrla je na Kreti, ki ji je bila ljuba in na katero so jo vezali lepi spomini. Tudi tokrat so se imeli čudovito. Družina si je želela polepšati dneve pred njeno operacijo, niso vedeli, da si lepšajo dneve pred njenim odhodom v večnost. Nerazumljiva so pota Gospodova."

Slovenka umrla na Kreti Tragedija na kreti Svet Ministrstvo potrdilo: na Kreti umrla slovenska državljanka. Nove podrobnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • fd6ed3e905bafe216a5ed40d8a388ad1e43fa35b 20:24 31.oktober 2022.

    To bo življenje, ki ne bo prenehalo; to bo dan, ki ne bo poznal noči; to bo luč, ki ne bo ugasnila; to bo mir (šalom), ki bo pomenil popoln razcvet in razvoj človekovih možnosti v Kristusu, našem edinem Odrešeniku, ...prikaži več ki je vstajenje in življenje. V tej veri v večno življenje je veliki mislec, evangeličanski pastor in nacistični mučenec Dietrich Bonhoeffer tik pred usmrtitvijo dejal: »Za mene je ta konec (smrt) začetek življenja!« Jezus, tudi mi, smo se pravzaprav rodili, da bi umrli in se s smrtjo

  • Ender3 15:20 31.oktober 2022.

    Zanimivo kdo se ob tem oglaša. Malumju ni meja..

  • Pierre 14:53 31.oktober 2022.

    Novinarji Žurnala ste vsi za na terapijo glede etike. Bolniki si dvigate naklado s temi članki!!!!