Svet
38 ogledov

Slovenski diplomati ne plačujejo kazni za parkiranje

Parkomat Anže Petkovšek
Belgija kritizira tuje diplomate, ki imajo službo v prestolnici Evropske Unije in Nata v Bruslju. Diplomati skupaj niso plačali več kot 1.000 kazni za parkiranje.

Diplomati, ki so po Dunajski konvenciji zaščiteni z imuniteto, so razbesneli belgijsko ministrstvo za zunanje zadeve. V zadnjih treh letih niso plačali kar 971 kazni za nepravilno parkiranje. Med 28 članicami Evropske unije se med neplačniki kazni najpogosteje navaja diplomate iz Nemčije, Grčije, Madžarske, Malte, Cipra in Slovenije, piše belgijski De Tijd.

Na slabem glasu so tudi diplomati iz Savdske Arabije in Indije. Novembra je prišel v javnost podatek, da diplomati niso plačali kar za 89 milijonov evrov kazni.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 15:47 29.december 2013.

    Ti res ne razumeš pojma diplomatska imuniteta. Najprej je to , pa daleč nič, potem zakoni in predpisi , ki pa zopet ne veljajo za diplomate !

  • mia 10:47 29.december 2013.

    diplomatska imuniteta gor ali dol. predpisi so za vse in enako kazni, vsaj moralo bi biti tako.

  • DS 01:43 29.december 2013.

    Omenjeno je: ... Nemčije, Grčije, Madžarske, Malte, Cipra in Slovenije.Če izvzamemo Nemčijo, je to čisto pričakovano. Utajevanje davkov, korupcija je v teh državah obsežna in raziskave kažejo, da je močno povezana z napačnim parkiranjem (in kršenjem prometnih predpisov na ...prikaži več splošno): https://www.google.si/#q=correlation+corruption+diplomats