Svet
9231 ogledov

Smrt mladeniča na glasbenem festivalu

rešilec Shutterstock
26-letniku žal ni bilo več pomoči.

Na Hrvaškem kljub predvsem nogometni mrzlici danes odmeva smrt 26-letnega Američana iz Colorada, ki je umrl na glasbenem festivalu Ultra Europe.

Mladenič naj bi se, kot piše portal 24sata, včeraj popoldne okrog petih sprehajal pred stadionom na Poljudu v Splitu. Enemu izmed obiskovalcev festivala se je zdelo, da je obnašanje mladeniča "čudno", obvestil je ekipo nujne medicinske pomoči, ki je dežurala ob prizorišču festivala.

Pristopili so k mladeniču, ki jim je potožil, da se ne počuti dobro. Odpeljali so ga v bolnišnico, že na poti je izgubil zavest, okrog osmih zvečer je umrl.

Natančen razlog smrti bo pokazala obdukcija, zdravniki splitskega centra menijo, da je zaužil prevelik odmerek droge. Kot še piše omenjeni portal, so v krvi mladeniča potrdili povečano prisotnost amfetaminov.

Kotnikova ulica Slovenija "V Ljubljani, tudi Kopru in Mariboru, se nam je razvila odprta scena, kar je problem"

Precej dela za zdravstvene delavce

Portal 24sata še piše, da ima splitska policija vsako leto tekom festivala polne roke dela; v treh dneh so v policijske prostore pripeljali več kot 300 ljudi. V glavnem gre za prijave zaradi posedovanja droge za osebno uporabo. 23-letni tujec se je poškodoval zaradi padca, deset ljudi so policisti prijavili zaradi preprodaje droge.

26-letni Američan sicer ni prvi, ki ga bodo vpisali na listo žrtev festivala; v okviru lanske Ultre je umrl 24-letni mladenič, ki je - medtem ko je bežal pred policijo - pogoltnil vrečkico marihuane, zaradi česar je prišlo do zadušitve.

Šola Nesprejemljivo Slovenija Otroka v šolo pripeljal pod vplivom kokaina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lovebites 00:50 10.julij 2018.

    A mu je kdo na silo rinil to sranje v gobec?