Svet
8759 ogledov

Smrt zaradi zdravstvene napake

infuzija Profimedias
Le 27-letna ženska je v bolnišnici umrla v mukah. Šlo je za zdravstveno napako.

Rusinja Ekaterina Fedjajeva je bila v bolnišnico v Uljanovsku sprejeta zaradi rutinske operacije. Zaradi napake je bila po posegu priklopljena na infuzijo, v kateri je bil formaldehid, tekočina, ki se ubrizgava v trupla mrtvih, da bi se na ta način upočasnilo propadanje trupla.

Kar dva dni je zaradi napake trpela grozne bolečine v trebuhu, bruhala je, nato pa padla v komo. Priklopili so jo na aparate, da bi jo tako obdržali pri življenju in ugotovili, kaj se z njo dogaja. Premestili so jo v bolnišnico v Moskvi, kjer se je sicer prebudila iz kome, a zdravniki ji niso mogli pomagati. Umrla je zaradi odpovedi notranjih organov.

bolnica brežice Zaplet Zdravje Zdravnici zaradi malomarnega zdravljenja v zapor

Ko so jo po operaciji pripeljali na oddelek, sta jo v sobi čakala njen soprog in mama Galina Barišnik, ki je medijem povedala, da se je hčerka popolnoma tresla, bila je obnemogla, večkrat je bruhala. "Dali so ji strup, nato pa ji niso pomagali."

Mami in možu pokojne je zdravstveno osebje po njenem padcu v komo priznalo, da je prišlo do napake, kaj natančno se je zgodilo, pa niso pojasnjevali. Šele zdravnica v Moskvi je potrdila, da je prišlo do odpovedi notranjih organov, tudi srca.

nosečnica, nosečnost, pregled, zdravnik zdravniška napaka Slovenija Zaradi zdravniške napake dobrih 800 tisočakov odškodnine

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jozicamurn 21:09 09.april 2018.

    Bogi mož, mislim da bo poskušal z maščevanjem, če jo je res ljubil. Če bi tako ubili mojega moža bi sama sigurno razmišljala samo o tem, kako kaznovati vpletene v dogodek. Kakšno sodišče nekaj..

  • romanos1 20:17 09.april 2018.

    Politike ni treba mešati zraven!

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 19:33 09.april 2018.

    G. Zalaznik, zakaj dovoljujete takšne tendeciozne članke? Takšne stvari se dogajajo po vsem svetu vsak dan, včasih tudi v Sloveniji. Rusija je na tapeti zaradi znanih nepreverjenih stvari, kajne. Želite, da se dodatno očrni neka država, ki ni storila nič ...prikaži več hudega Sloveniji samo zato, ker jo zahodni mediji tako blatijo?! Želite biti njim enaki?