Svet
10572 ogledov

Sneg, nato še arktični zrak. Opozorilo pred nizkimi temperaturami

Zima
1/4
Profimedia
Zima kaže svoje zobe.

Severovzhodni del ZDA je danes zajelo novo snežno neurje. Po napovedih se bo nocoj končalo, nato pa bodo v regiji spet zavladale nizke temperature, ki se sicer še naprej zadržujejo po večjem delu ZDA, poroča ameriška televizija ABC, ki se sklicuje na podatke Nacionalne vremenske službe.

V Philadelhiji v Pensilvaniji so danes razglasili izredne razmere in zaprli šole, podobno tudi v Pittsburghu in Baltimoru v Marylandu. Za več kot 100 milijonov Američanov velja opozorilo pred nizkimi temperaturami in sneženjem.

Sneženje je davi po krajevnem času zajelo območje od države Indiane na srednjem zahodu ZDA vse do Delawara na vzhodni obali, razmere na cestah pa so nevarne med drugim v Cincinnatiju v Ohiu, Pittsburghu, prestolnici Washington, Baltimoru in Philadelphiji.

V zadnjih 48 urah so o najmočnejšem sneženju poročali iz mesta Copenhagen v ameriški zvezni državi New York, kjer so namerili 50 centimetrov debelo snežno odejo.

V mestu New York, kjer je pred dnevi zapadel prvi sneg po 700 dneh, se danes obeta do pet centimetrov snega. V Nashvillu v državi Tennessee so zaradi snega, ki je pobelil ceste, šole zaprte že ves teden.

Sneženje se bo po napovedih vremenoslovcev končalo nocoj, v večjem delu severovzhoda pa bodo ostale zelo nizke temperature. Medtem bo danes srednji zahod ob meji s Kanado zajel nov val arktičnega zraka, ki bo vztrajal do konca tedna.

Po napovedih naj bi se do konca tedna v Chicagu v zvezni državi Illinois ohladilo na minus 19 stopinj Celzija, v Kansas Cityju v državi Missouri prav tako, v Nashvillu na minus 13 in v mestu New York na minus šest stopinj. Živo srebro naj bi se pod ledišče spustilo tudi v mestih daleč na jugu ZDA, kot so New Orleans, Jacksonville na Floridi in Corpus Christi v Teksasu.

Ta konec tedna se bo s Tihega oceana proti kopnemu pomikala še ena nevihta, ki bo v osrednjo in severno Kalifornijo prinesla možnost močnega dežja. Od San Francisca do meje z Oregonom bo po ocenah padlo do sto milimetrov padavin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 10:02 21.januar 2024.

    Arktični zrak? Mar to še obstaja? Boste zanikali tudi obstoj arktičnih palm? WEF, kje so ukrepi proti dezinformacijam, zarotništvu in sovražnem govoru?

  • Avatar NickMason
    NickMason 21:32 19.januar 2024.

    Zakaj je tako,ker je zima in sploh ni še nič pokazala zobe ,pišete pe kakor da je smak sveta.