Svet
23 ogledov

Snemanje policijskega dela

Ferguson protesti Profimedias
Ameriški policisti v Fergusonu, ki so v zadnjih tednih pod drobnogledom javnosti zaradi policijskega uboja temnopoltega najstnika Michaela Browna, so dobili kamere, s katerimi bodo snemali svoje intervencije.

V ZDA narašča podpora ideji za snemanje policijskega delovanja, predvsem za snemanje njihovih intervencij. S pomočjo posnetkov bi lažje dokazovali policijsko krivdo ali nedolžnost v primerih, do kakršnega je prišlo pred nekaj tedni v Fergusonu, ko je policist streljal na temnopoltega najstnika in ga pri tem ubil.

V tem mestu je policija že prejela petdeset kamer; šef policije v Fergusonu Tom Jackson je povedal, da so jih policisti med včerajšnjimi protesti že uporabili; posneli so izgrednike, ki so izzivali policiste.

Uporaba kamer med policisti bo postala stalna praksa, od včeraj naprej bo vsak policist, ki deluje na terenu, svoje delo moral tudi posneti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.