Svet
15 ogledov

Sodnik: Amanda pozna resnico

Amanda Knox EPA
Sodnik, ki je bil del porote na sojenju Amandi Knox, meni, da Knoxova pozna "pravo resnico" o morilcu Kercherjeve in da "bi lahko bila odgovorna". Knoxovi vabijo Sollecita v Seattle.

Sodnik Claudio Pratillo Hellmann meni, da bi Američanjka in Italijan "lahko vedela", kaj se je v resnici zgodilo v noči, ko je bila umorjena Meredith Kercher. V intervjuju za neko italijansko televizijo je poudaril, da so sodbo izrekli na podlagi "resnice, ki je bila ustvarjena med sojenjem. A prava resnica bi lahko bila drugačna. Onadva (Knoxova in Raffaele Sollecito) bi lahko bila kriva, a dokazov ni".

Prepričan je, da Rudy Guede, ki je edini ostal za zapahi za umor pred štirimi leti, "zagotovo" ve, kaj se je zgodilo. "Ne pravim, da je edini, ki ve," je dodal.

Sollecita vabijo na obisk

Amandin oče je povabil njenega nekdanjega fanta Raffaella Sollecita, naj jo obišče v Seattlu. "Mislim, da bo Raffaele v prihodnosti verjetno obiskal Seattle. Lepo bo, da se bosta lahko spet videla," je v pogovoru za The Daily Telegraph dejal Curt Knox. Ob tem je dejal, da se, kolikor on ve, Amanda in Raffaele po razglasitvi oprostilne sodbe nista slišala. Sollecitovi starši so dejali, da bodo o ponudbi za obisk še razmislili.

Bo zgodbo prodala?

Zanimanje za zgodbo Amande Knox so izrazile že številne ameriške medijske hiše. V zameno za intervjuje ji ponujajo milijonske vsote denarja. Milijone si lahko obeta tudi od morebitne izdaje knjige in filma, za katerega naj bi Hollywood izrazil zanimanje.

Njena družina ponudb še ni komentirala. Ker pa so v finančno neugodnem položaju, bodo čez čas najverjetneje ponudbe izkoristili. Oče, mati in babica Amande so vzeli nove hipoteke, da so lahko plačali za stroške procesa in obiske hčere in vnukinje v italijanskem zaporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.