Svet
5206 ogledov

Španci v velikem strahu

Covid-19 Epa
Prvo tovrstno okužbo so potrdili na letališču v Madridu.

Španija je včeraj potrdila prvi primer brazilske različice novega koronavirusa, za katerega domnevajo, da je izredno nalezljiv. Kot so sporočile regionalne oblasti v Madridu, so okužbo z novim koronavirusom potrdili na madridskem letališču 29. januarja pri 44-letnem moškemu, kasnejši testi pa so pokazali, da je okužen z brazilsko različico.

Španija je novico o prvem primeru brazilske različice novega koronavirusa objavila tri dni potem, ko je država prav zaradi preprečevanje širjenja novih različic virusa omejila letalske prihode iz Brazilije in Južne Afrike. Že konec decembra je država omejila prihode iz Velike Britanije, kjer so konec lanskega leta prav tako odkrili novo različico virusa.

V Španiji so doslej potrdili najmanj dva primera južnoafriške različice novega koronavurisa in okoli 450 primerov britanske različice.

Zdravstveni strokovnjaki se bojijo, da so nove različice novega koronavirusa bolj nalezljive ali so tako mutirale, da virusu omogočajo, da se izogne učinkom cepiv proti covidu-19.

Španija sodi med države, ki jih je pandemija covida-19 zelo prizadela. Doslej so okužbo z novim koronavirusom tam potrdili skoraj pri treh milijonih ljudi. Umrlo je več kot 61.000 covidnih bolnikov.

Covid-19 v Sloveniji Covid-19 Slovenija Napoved širjenja epidemije: To kažejo zadnje projekcije IJS!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Naklonsky 10:34 07.februar 2021.

    Sposodil sem si komentar šakala: ".. čeprav je med njimi polovica debilov, kretenov in ovc, ki tega pač ne dojamejo. Mati narava jih je obdarila s kurjo in ovčjo pametjo." Res je. Večina komentarjev spada v to skupino. Ravno zaradi ...prikaži več takšnih "debilov" smo tam, kjer smo. Adijo pamet!

  • si_rob 16:29 06.februar 2021.

    A niste še slišali prihaja nova različica virusa, ki je še bolj nalezljiva. Indijanska, ki jaha, zato je tako hitra. IDIJOTI!!!

  • Mesija_se_vraca 12:16 06.februar 2021.

    Idioti novinarski, napišite še, da je zemlja ravna