Svet
1347 ogledov

Spet slabše tudi v Srbiji

Covid-19 Epa
V srbski prestolnici spet obvezne maske.

V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 242 okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 pa so umrle štiri osebe. Zaradi slabšanja epidemioloških razmer so v Beogradu spet obvezne maske na vozilih javnega prometa in v zaprtih javnih prostorih, kar velja tudi za lokale in trgovine.

V Srbiji se je doslej s koronavirusom skupno okužilo 14.288 ljudi, umrlo pa je 274 oseb. Aktivno okuženih je po podatkih oblasti 1433 oseb, od tega je na ventilatorjih 36 bolnikov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Potem ko so za Novi Pazar prejšnji teden razglasili izredne razmere, je danes minister za zdravje Zlatibor Lončar zagotovil, da imajo vse pod nadzorom. Kot neresnične je zavrnil navedbe, da v mestu nimajo dovolj zaščitne in medicinske opreme.

So pa danes zaradi slabšanja epidemiološke slike razglasili izredne razmere za mesto Vranje blizu meje s Kosovom. Kot so sporočili iz lokalnega kriznega štaba, so razmere nestabilne in težke.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Beovićeva bi za slovenske turiste zaprla hrvaško mejo Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Svet Saj ne moreš verjeti: Hrvaška odpira meje z Bosno

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • MihaPu 23:26 30.junij 2020.

    V Srbiji je sorazmerno več ljudi kot v Sloveniji in opravljajo več testiranj. Vse skupaj je tako in tako lari fari in kakršenkoli korona statističen podatek lahko vržemo v koš ali pa iz njih delamo aviončke. Nateg tisočletja.