Svet
9735 ogledov

Split že drugi dan zapored podrl temperaturni rekord

Split Epa Split.
Konec oktobra, vreme pa poletno. Split je že drugi dan zapored podrl temperaturni rekord, ljudje se kopajo kot sredi poletja.

V Splitu so včeraj ob 14. uri namerili temperaturo zraka 24,2 °C, kar je najvišja izmerjena temperatura zraka v zgodovini uradnih meritev, glede na uradne podatke državnega hidrometeorološkega zavoda.

Doslej je bil rekord 23,8 °C. V Splitu je tako že drugi dan zapored padel dnevni temperaturni rekord, takšen scenarij so vremenoslovci napovedali že v ponedeljek v tedenski vremenski napovedi.

Glede na to, da je temperatura morja 21 °C, ne preseneča, da so plaže ne le dokaj polne, ampak se večina obiskovalcev na plaži kopa.

Še topleje kot v Splitu je bilo v velikem delu Dalmacije. Tako so ob 14. uri v Pločah izmerili 26,4 °C, na Mljetu 27,4 °C, v kraju Imotski 27,6 °C, na Kninu pa 28 °C!

Tudi za podaljšan vikend vremenska napoved kaže toplo in sončno vreme, v ponedeljek se bodo v Splitu temperature povzpele do 27 stopinj Celzija. 

Kakšen temperaturni rekord lahko pade tudi v Sloveniji. Kot so vremenoslovci napovedali v srednjeročni napovedi (povezava), bodo temperature kar za 10 stopinj Celzija višje od dolgoletnega povprečja. Toplo in suho vreme pa bo vztrajalo še kar nekaj časa ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 11:53 28.oktober 2022.

    V Splitu bo še lep cajt toplo in lepo ,januarja in februarja je najbolj hladno ,pa še to,ČE JE sploh.Tam je urbebes z vremenom vsake toliko cajta in traja en dan ali celo samo kakšno uro in potem kot da ...prikaži več se ni nič zgodilo.Zato je Dalmacija tako lepo opevana.Tisti ke ne prenešate vročine je zdaj v Dalmaciji krasno,pa še hrana je poceni.