Svet
15692 ogledov

Spolna sužnja: Imela sem jogi v grmovju.

Zloraba Shutterstock
Pretresljive zgodbe žensk in mladih deklet.

Associated Press je objavil žalostne zgodbe mladih žensk in deklet iz Nigerije, ki po begu v Evropo postanejo žrtve trgovine z ljudmi in spolne sužnje, prisiljene v prostitucijo.

"Precious je preživela pot preko severne Afrike in dve plovili, ki sta se potapljali, preden je prispela v Italijo. Tam jo je pričakala realnost, v kateri živijo mlade nigerijske migrantke, kot je sama. Madame ji je dala kondome, najlonke in tange in ji rekla, naj se loti posla," objavlja agencija.

"Imela sem jogi, ki je bil postavljen v grmovju. Če kakšen belec ni želel imeti spolnih odnosov v svojem avtomobilu, sem ga odpeljala v svojo posteljo," je izpovedala ena izmed Nigerijk, prisiljenih v prostitucijo.

Ob italijanskih cestah je vse več takšnih mladenk, ki pričajo o neuspehu Italije, da pomaga migrantkam, ki najpogosteje v Evropo prihajajo preko Libije in postanejo žrtve trgovine z ljudmi, prodane v spolno suženjstvo.

prostitucija Veriga prostitucije Svet Neverjetno, koliko denarja so zaslužili z ženskami

Druge izbire nimajo

AP piše, da se v Italiji po zadnjih ocenah nahaja med deset in trideset tisoč prostitutk iz Nigerije, ki so v takšno delovanje prisiljene, saj dolgujejo denar, s katerim so si plačale pot v Evropo. Glede na podatle italijanske vlade so v letu 2016 oblasti s strani trgovcev z ljudmi uspele rešiti 1172 ljudi, 700 je žensk in deklet iz Nigerije. Več kot sto jih je bilo mladoletnih, tako kot Precious, piše AP.

Ko je prispela v Italijo, je bila stara 17 let. Nigerijski trgovci z ljudmi so jo dali na vlak za Torino, kjer jo je pričakala nigerijska madame in ji pojasnila, kaj jo čaka v novem življenju. "Nimaš druge izbire. Je, kar je," je ženska povedala najstnici. Odplačati je morala dolg v znesku 20 tisoč evrov, kolikor naj bi dolgovala trgovcem z ljudmi, ki so jo spravili do Evrope.

Italijanska vlada je za trikrat povečala količino denarja, ki ga namenjajo pomoči ženskam, ki postanejo spolne služnje, leta 2015 ga je bilo osem milijonov evrov, lani 22,5. Večina denarja gre za namestitev v varnih hišah.

Aktivisti na terenu pa trdijo, da strategija pomoči ni koordinirana niti razvita, da ni dovolj namestitev za žrtve, medtem ko zvodniki po ženske prihajajo v centre za sprejem migrantov. Pomočnik tožilca v mestu L'Aquila David Mancini je za AP povedal, da številne ženske, ki se prodajajo na ulicah, v resnici živijo v centrih za sprejem migrantov, kjer trgovci z ljudmi delujejo neomejeno.

Prostitutka Zvodnik Svet Ponujal je lastno partnerko

Nekaterim je komaj 13 let

Ena izmed žrtev spolnega suženjstva, Queensy, je za agencijo AP povedala, da so jo trgovci z ljudmi pred odhodom iz Nigerije odpeljali na obred k šamanu, kjer so ji povedali, da bo prekleta, če ne bo vrnila denarja, ko pride v Evropo, da se bo nekaj hudega zgodilo tako njej kot njeni družini, da ne bo mogla imeti otrok in da bo umrla.

Ko je prispela v Italijo ji je madame povedala, da mora delati na ulici, sicer jo bo odpeljala na policijo, ki jo bo vrnila domov.

Na nekaterih italijanskih področjih so nigerijski kriminalci dosegli dogovor z lokalno mafijo, s katero delujejo povezano in se še uspešneje branijo roki pravice.

prostitutka prostitucija Slovenija Sežana: Izkoriščali ženske za 500 evrov na noč

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 11:52 11.marec 2018.

    Nihče ne more nikogar prisiliti v prostitucijo, če sam(a) tega noče.

  • mph 08:43 09.marec 2018.

    Je kdo izdal mednarodno tiralico za prave krivce, Nigerijske pohlepne oblastnike, ki skrbijo samo zase in so naredili pekel za svoje prebivalce, za večino vsaj? Ne, očitno ne. In podobno velja za vse države, od kjer so ljudje prisiljeni bežati. ...prikaži več No, pa še kakšna imperialistična velesila bi se morala tam znajti, ampak dejstvo je, da, če ne bi bilo korupcije v vseh teh državah, tudi oni ne bi mogli vse tega naredit.

  • JackD 08:21 09.marec 2018.

    Hahahahahaha! Dva plovila!!!! Pa kje jih vi jemljete? Takih napak še v 4. razredu osnovne šole ne delajo.