Svet
8 ogledov

"Spominjam se vsakega obraza"

Kent Brantly Profimedias
Ameriški zdravnik, ki je zbolel za ebolo, dobro okreva.

Kent Brantly, ki so ga pretekli konec tedna iz Liberije prepeljali nazaj v ZDA, je še vedno na izolacijskem oddelku bolnišnice v Atlanti. Njegovo stanje se izboljšuje, poročajo mediji.

33-letnik je napisal celo pismo za javnost. "Vsak dan sem bolj pri močeh. Bogu se zahvaljujem, da mi je v mojem boju proti bolezni izkazal milost," je zapisal zdravnik in dodal: "Vsem, ki ste zame, za Nancy (misijonarka Nancy Writebol, ki se je prav tako okužila z ebolo, op. avt.) in za ljudi v Liberiji in na zahodu Afrike molili, se iz srca zahvaljujem. Mnogo ljudi, ki so umirali zaradi ebole, sem držal za roke. To grozo sem doživel. Spominjam se vsakega obraza, vsakega imena.“

Bolje se počuti tudi misijonarka Nancy Writebol, ki se prav tako zdravi v ZDA. Njen soprog je včeraj povedal, da si je zaželela kave. "Še vedno je v življenjski nevarnosti. Lahko rečem, da je v dobrih rokah in da zanjo dobro skrbijo,“ je še povedal David Writebol.

Slabše pa kaže okuženim Afričanom. Mnogo strokovnjakov, med drugim tudi organizacija Zdravniki brez meja, kritizira delo tamkajšnjih oblasti. Menijo, da delujejo prepočasi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.