Svet
4682 ogledov

Mati dvojnega morilca se je postavila sinu v bran

Sacha Chang Profimedia
"Noč pred dvojnim umorom je bil moj sin v redu"

V Italiji še vedno odmeva brutalni umor 21-letnega Nizozemca, ki je na počitnicah ubil očeta in družinskega prijatelja. Zdaj se je oglasila tudi mati dvojnega morilca Sache Changa, ki je prispela v Italijo iz Nizozemske, da bi stala sinu ob strani. Karabinjerjem je razložila, da je bil njen sin pred dvojnim umorom v Cuneu v redu. Po njenih besedah ​​naj bi imel 21-letnik psihične težave, poročajo italijanski mediji.

Na počitnicah v Italiji

Mati Sache Changa, ki je prišla iz Nizozemske, da bi se pridružila svojemu sinu po dvojnem umoru v Cuneu, je pred preiskovalci trdila, da je bil mladenič, ki je zdaj v zaporu, še večer pred umorom v redu.

Kot poročajo mediji, je bil mladenič nizozemskega porekla s 65-letnim očetom na počitnicah v Italiji. Tam sta počitnikovala od 10. avgusta. Nastanjena sta bila pri družinskem prijatelju, šestdesetletnem zdravniku v provinci Cuneo. Tam je mladenič tik pred odhodom, ki je bil načrtovan 16. avgusta, iz neznanih razlogov do smrti zabodel očeta, nato še družinskega prijatelja. Domnevajo, da je želel družinski prijatelj pomagati očetu in je zato še sam izgubil življenje.  

Mladenič je pobegnil in se kar dva dni skrival v naravi. Našli so po dveh dneh iskanja, ko je napol gol ležal na klopi blizu kapelice, posvečene svetemu Bernardu. Mladenič je bil obnemogel in se ni upiral.

Sacha ne govori, razloga ni pojasnil

Zdaj je v zaporu, kjer ni spregovoril niti besede. Njegova mama, ki je prispela iz Nizozemske, ga je že obiskala. Povedala je, da se je večer pred umorom slišala s soprogom, ki ji je opisoval, kako miren je Sacha: "Ne razumem, kaj se je zgodilo."

"Vem za sinove psihične težave," je ženska povedala karabinjerjem: "Sacha se zdravi v centru v Amsterdamu in je prispel v Italijo z mojim možem, da bi preživel nekaj prostih dni in tako našel nekaj spokojnosti."

Kaj je sprožilo njegov morilski pohod, še vedno ni jasno. Mati, ki se sooča tudi z izgubo soproga, je kmalu odrinila nazaj v  Amsterdam, da bi zbrala vso potrebno dokumentacijo v dokaz sinove bolezni. Gre za pomembne informacije, ki bi lahko 21-letniku zagotovile možnost, da se izogne ​​najslabšemu možnemu scenariju: dosmrtnemu zaporu.

Ženska se je od začetka prepričljivo postavila na Sachino stran. Preiskovalci pa poskušajo rekonstruirati razloge za "okoliščine, ki so privedle do tragedije". Podrobnosti, ki bi jih lahko mladenič pojasnil sam, če bi spregovoril. Zaenkrat se je zavil v molk. Člani njegove družine upajo, da ga bodo premestili v Milano in nato izročili Nizozemski. 

Pištola Slovenija Slovenija Peljala sta gnoj in skoraj povozila umorjenega Andreja Slabost v avtu Stvarnost Avto Zakaj bo vse več ljudem med vožnjo postalo slabo?

dezurni@stirya-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 18:35 23.avgust 2023.

    Sure,zato ima pravico moriti!

  • Željko 10:08 22.avgust 2023.

    Koristen osebek mogoče bi bil dober za v Slovenijo

  • Majazmaja 09:50 22.avgust 2023.

    In kaj bo na Nizozemskem? "Zdravil" se bo v odprti ustanovi, potem se mu bo še enkrat utrgalo in bo ubil mamo in še koga zraven. Tip je za zaprti oddelek forenzične psihiatrije.