Svet
8931 ogledov

Srbska igralka junakinja dne. Videla je napadalca in začela kričati.

Novi Sad streljanje Reševalni pas/Twitter Prizori iz Novega Sada.
Sosedje se ji zahvaljujejo, ravno tako širša skupnost.

Anica Petrović | Avtor: Instagram Instagram
Mlada srbska igralka Anica Petrović, ki živi in dela v Novem Sadu, od sinoči prejema zahvale s strani sosedov in ostalih meščanov, ki jih je včeraj s kriki opozarjala, da naj ne hodijo ven. 

Bila je na terasi, ko je pred stavbo opazila človeka s pištolo. Začela je kričati in opozarjati ljudi v bližini, naj ne hodijo na ulico. Kot pišejo srbski mediji, je še vedno v šoku, saj ji je odločitev, da pred odhodom v kozmetični salon, kjer je prišlo do streljanja, najprej popije kavo, morda rešila življenje. 

Kot je znano, v Novem Sadu v Srbiji je včeraj 34-letni moški s strelnim orožjem ubil svojo 27-letno nekdanjo partnerko v salonu, kjer je delala, in nato sodil še sebi.

V salonu je bila v času dogodka poleg žrtve, ki je bila tudi lastnica salona, še ena uslužbenka, ki ji je uspelo pobegniti. Moški naj bi najprej streljal v izložbo in nato vstopil ter v svojo nekdanjo partnerko izstrelil štiri naboje. Nato je ustrelil še sebe. Oba sta umrla na kraju dogodka.

Kot aktivni lovec je imel storilec sicer orožni list, vendar so mu orožje aprila zaradi prijave nasilja zasegli in mu izdali prepoved približevanja žrtvi. V preteklosti naj bi delal v trgovini z orožjem v isti ulici, kjer se nahaja salon. Tam naj bi tudi ukradel orožje, s katerim je zagrešil umor, poroča srbski portal televizije N1.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • mph2 19:54 11.maj 2023.

    Samo ena kazen bi morala bit za take, ki grozijo nekomu s smrtjo. Ne, treba čakat, da se nekaj zgodi. In ne bi bilo takih nesmiselnih smrti, ki bi jih bilo možno preprečiti.