Svet
84 ogledov

Srbski zunanji minister in njegov govor v angleščini

Dačićev govor 24sata
"Pazi, to bo zaje...no," je ena od opomb na listu papirja, s katerega naj bi srbski minister prebral svoj govor v angleškem jeziku.

V teh dneh se je na internetu razširila fotografija na listu napisanega govora srbskega zunanjega ministra Ivice Dačića, ki si ga je nekdo, kot kaže, pošteno privoščil.

Gre za govor, ki ga je minister v angleškem jeziku prebral na eni od lanskih zasedanj OVSE-ja, napisal pa ga je njegov asistent in to angleščini po Vuku Karadžiću: "Piši kao što govoriš" ( piši tako kot govoriš).

Pazi, to je zaje...no!
Dačićev govor | Avtor: 24sata 24sata

Da bi zunanji minister lažje opravil svoje delo, ker mu angleščina pač ne leži, so zraven še opombe. Tako se govor začne: "Pazi, naslova ti ni treba prebrati, je pa pomembno, da pred govorom malo povadiš," sledi stavek: "NAPISANO Z VELIKIMI ČRKAMI JE NAMENJENO TEBI. TEGA NE BEREŠ!"

"TUKAJ NAGLASIŠ.... PAUZA... PAZI, TO JE ZAJE..NO!," so opombe med samim govorom, ki se konča: "TO JE KONEC. SAMO MIKROFON ŠE MORAŠ UGASNITI, BRAVO!'"

Kot navaja hrvaški portal 24 sata, naj bi bil avtor fotografije kar italijanski zunanji minister Paolo Gentiloni, čeprav je v to težko verjeti.

Kakorkoli že, tudi če gre šalo, vsa čast avtorju za izvirno idejo. Fotografija je zabavna parodija, oziroma izvirna politična satira na v angleščini nevešče politike, ki tudi pri nas niso izjema. Spomnimo na "skrpocalasto angleščino" bivše premierke Alenke Bratušek in njenega nastopa za CNN ali "izvirne" angleščine zunanjega ministra Karla Erjavca, na enem izmed preteklih strateških forumov na Bledu. 
Spodaj še poglejte, kako se je končal ta znameniti govor:

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.