Svet
62 ogledov

Srečanje Trumpa in Putina v Sloveniji?

Ruska kapelica Saša Despot
Srečanje med Donaldom Trumpom in Vladimirjem Putinom bi lahko gostila Slovenija, domovina Melanie Trump, je nocoj na ruski televiziji Rossija 1 menil vplivni ruski poslanec Vjačeslav Nikonov, predsednik parlamentarnega odbora za izobraževanje in znanost.

Vječeslav Nikonov, ki je poslanec v ruski dumi že od leta 1993, je v oddaji na vprašanje o tem, kdo bi lahko odigral vlogo posrednika med Rusijo in ZDA, ocenil, da bi to vlogo lahko odigrale družinske vezi. Zasluge pri tem je pripisal predvsem Melanii Trump, pa tudi njenemu dedku, ki se je v vrstah partizanov boril v beloruskih gozdovih.

Sam je v Sloveniji že bil, in sicer letos ob obisku Putina, kjer se je udeležil slovesnosti ob stoti obletnici postavitve Ruske kapelice pod Vršičem. Po njegovih ugotovitvah v Sloveniji ni rusofobov: "Po naravi jih tam ni," je menil.

Oddaja je bila sicer namenjena oceni stanja in napovedim nadaljnjega dogajanja na političnem parketu v svetovnem merilu pa zmagi Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA.

Danes prvič govorila po telefonu

Bodoči predsednik ZDA Donald Trump in ruski predsednik Vladimir Putin sta sicer danes prvič govorila po telefonu, so sporočili iz Kremlja. Govorila sta predvsem o položaju v Siriji ter o izboljšanju in razvoju dvostranskih odnosov med državama, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Putin je v pogovoru izrazil pripravljenost na izboljšanje odnosov med državama, so poudarili v Kremlju. Govorila sta tudi o skupnem boju proti mednarodnemu terorizmu in ekstremizmu. Dogovorila sta se za nadaljevanje telefonskih stikov, Trump pa je dopustil tudi možnost osebnega srečanja, so po poročanju agencije Tass še sporočili iz Kremlja.

Odnosi med Rusijo in ZDA so sicer močno skrhani zaradi ukrajinske krize in konflikta v Siriji, kjer sta državi na nasprotnih bregovih. Trump pa je med predvolilno kampanjo nakazal, da namerava dosedanjo zunanjo politiko ZDA spremeniti. Putina je tudi označil za močnega voditelja in dejal, da mu je všeč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • LukaMB 17:33 15.november 2016.

    Krim - Popis iz leta 2001:58.32% Russians24.32% Ukrainians12.1% Crimean Tatarsod 2001 dalje pa je število Rusov samo še narastlo na nekje okoli 70% in naj omenim da so vmes med Ukrajinci tudi tisti, ki so ...prikaži več se razglasili za Ruse kasneje in je zato bil procent Rusov še večji. Kaj pa mislite da so "Ukrajinci" drugega kot pa Rusi ali slovani? EU/USA hočejo igrati na separatizem in narediti oz. prikazati Ukrajince kot da so oni nekaj čisto drugega ali pa da sploh niso slovani ali pa rusini. Dejansko je samo ena pokrajina "Galicija" iz časa junte in Hitlerja, kjer so pomešani fašistični izrodki ki so preživeli in njihovi potomci.Krim je Rusija in Pahor naj se opraviči Rusiji, ker podpira fašista Poroshenka in njegovo mafijo na oblasti. Med prvimi priznajmo Krim in Slovenija bo pravična država.

  • Žurnalček 17:17 15.november 2016.

    Kaj češ , ko pa ni Nobela za vojno !

  • Žurnalček 17:15 15.november 2016.

    KRIM je Tatarski in Tatari se nahajajo v Rusiji , se pač tam nahajajo silom prilik in Rusija je DOLŽNA popraviti napake Hruščeva in jim vrniti teritorij nazaj v sestavo Rusije ! Kaj temu Borutu ni jasno , jes res ...prikaži več ne vem ! Ispade pa smešen ko enači Krim in ostala dva krizna področja. Nikoli več KRIM ne bo Ukrajinski , ker tudi nikoli ni bil !