Svet
25 ogledov

Stampedo povzročilo nihanje mostu

V četrtek bo v Kambodži dan žalovanja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Množično paniko, zaradi katere je umrlo več kot 350 ljudi, je sprožilo nihanje mostu na otok, kjer so potekale nekatere prireditve v okviru vodnega festivala.

Po ugotovitvah posebne komisije za preiskavo tragedije je veliko ljudi s podeželja presenetilo sicer povsem običajno nihanje visečega mostu. Ker so se bali, da se bo most podrl, jih je zgrabila panika in so poskušali pobegniti.

Številni ljudje so v paniki z mostu poskakali v reko ali se prijeli za žice električne napeljave. Na sto metrov dolgem mostu je bilo po ocenah v času nesreče od 7000 do 8000 ljudi. Komisija je poročilo o tragediji pripravila na podlagi pričanj očividcev.

Minister za informiranje Khieu Kanharith je povedal, da je v stampedu po zadnjih podatkih umrlo 351 ljudi, 395 pa jih je bilo poškodovanih. Nekateri poročajo, da je v stampedu umrlo kar 378 ljudi, podatki pa še niso preverjeni.

Zaradi tragedije bo v Kambodži v četrtek dan žalovanja. Vlada je že napovedala, da bodo družinam žrtev izplačali po 1250 dolarjev (924 evrov) za pogreb, medtem ko bodo ranjeni dobili po 250 dolarjev (185 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.