Svet
2320 ogledov

Stanje dveh ponesrečencev se je ponoči poslabšalo

Nesreča Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Stanje dveh oseb, ki sta bili hudo ranjeni v sobotni nesreči avtobusa s poljskimi romarji na Hrvaškem, se je ponoči poslabšalo.

V nesreči je sicer umrlo 12 ljudi. Poljski sta sožalje izrekla tudi slovenski predsednik Borut Pahor in premier Robert Golob.

Hrvaški mediji poročajo, da se je stanje dveh hudo poškodovanih oseb čez noč poslabšalo. Več informacij naj bi bilo znanih na novinarski konferenci, ki je v varaždinski bolnišnici napovedana za dopoldne.

V nesreči avtobusa na poti v Međugorje je umrlo najmanj 12 ljudi, še 19 je bilo huje poškodovanih.

Avtobus je bil brezhiben

Nesreča se je zgodila v soboto zgodaj zjutraj na avtocesti od Varaždina proti Zagrebu. Po dosedanjih podatkih je voznik izgubil nadzor nad vozilom, vozilo je prebilo zaščitno ograjo in zapeljalo s ceste.

Po navedbah poljskega ministrstva za zunanje zadeve je bil avtobus tehnično brezhiben. Vozilo je bilo izdelano leta 2011, tehnični pregled je nazadnje opravilo junija letos. Na njem je bilo 42 romarjev ter dva voznika, vse žrtve pa so bili poljski državljani.

Sožalje Poljski sta preko Twitterja izrekla tudi predsednik Pahor in premier Golob.

prometna nesreča poljski avtobus Hrvaška Svet Organizator izleta: "Tudi jaz bi moral biti na avtobusu z njimi"

Pahor je v svojem imenu in imenu državljanov Slovenije izrazil sožalje poljskemu predsedniku Andrzeju Dudi, obenem pa je Hrvaški izrekel iskreno zahvalo za ukrepanje in pomoč ob nesreči ter vsem poškodovanim zaželel hitro okrevanje.

Golob pa je sožalje izrazil poljskemu kolegu Mateuszu Morawieckemu, izraze globokega sočutja pa je namenil vsem družinam preminulih.

 
Komentarjev 2
  • eminenca 11:41 07.avgust 2022.

    ubogi potniki, ki so na robu živlenja, kako so moral trpet vkleščeni kot v konzervi med mrliči ... verjamem, da je bil strašen šok za prve reševalce, ki so vse to videli že okol 5:00 zjutraj ... travma za marsikoga ...prikaži več ... nočna vožnja ni za vsakega, boljš bi blo naredit še kakšen postanek, ampak plan je bil tak

  • miho 09:43 07.avgust 2022.

    Poljskemu predsedniku izrekli sožalje, svojcem pa ne?