Svet
857 ogledov

Staršem prepovedali uporabo mobilnih telefonov na igrišču

mobilni telefon Profimedia
Uprava šole podrobno pojasnila svojo potezo.

Osnovna šola St. Peter v britanskem mestu Leigh je staršem prepovedala uporabo mobilnih telefonov na šolskem igrišču. Na ta način želijo vzpodbuditi starše, da bi se več pogovarjali s svojimi otroki po koncu dne v šoli.

V enem izmed zapisov na spletnih omrežjih je objavljeno: "Koliko vas je toliko okupiranih s pogovorom s kolegom na mobilnem telefonu, da svojega otroka pozabite objeti in ga vprašati, kako je preživel dan v šoli?" povzema Independent.

Uprava omenjene šole je ob pojasnilu svoje odločitve izpostavila upanje, da bodo nova pravila pozitivno vplivala na psihično zdravje otrok in pomagala pri razvoju njihovih govornih sposobnosti.

"Prosim vas, da si vzamete čas, da bi poslušali svojega otroka in se pogovarjali z njim. Moč govora ima ogromen učinek na razvoj otrokovih jezikovnih sposobnosti." Ravnateljica šole je pri tem za britanske medije povedala, da je zares žalostno videti starše, ki so tako okupirani s svojimi mobilnimi telefoni, da svojega otroka še pozdravijo ne, ko ga pridejo iskati v šolo ali vrtec.

Dodala je, da si je šola za eno izmed svojih prioritetnih nalog zastavila izboljšanje mentalnega zdravja otrok. Med drugim jim v prostočasnih dejavnostih ponujajo tudi ure joge.

"Šola je naša ustanova, mi bomo odrejali pravila obnašanja v njej - v upanju, da jih bodo starši spoštovali," je še poudarila ravnateljica in pristavila še, da je znanost že večkrat dokazala, da pogovor lahko pripomore k boljšem zdravstvenem stanju in počutju otrok kot tudi starejših.

Huawei Promo Zanimivo Raziskava Huawei: Izzivi vzgoje otrok v digitalni dobi

razno 18.12.12. mobilni telefon, otrok, foto: shutterstock | Avtor: Shutterstock Shutterstock

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 06:24 17.oktober 2019.

    Starši so dokazali, da so nevredni svojih otrok,saj jih spreminjajo v zombije, saj jim dajo pametni telefon zato, da se ga znebijo. Vsi starši s pretiravanjem z telefoniranjem so egoisti, sebični bedaki, ki jim je malo mar okolica, varnost, zdravje. ...prikaži več Kaj je mir in tišina ne poznajo.