Zanimivo
2572 ogledov

Kdaj otroku kupiti (pametni) telefon?

Huawei
1/11
Huawei
Začetek šolskega leta je tu in z njim čas, ko se vnovič spoprijemamo z vprašanji o varnosti naših najmlajših.

V odnosu otrok in staršev je telefon postal nepogrešljiv povezovalni člen, njegova uporaba pa je za lažjo komunikacijo in usklajevanje urnika nekaj povsem običajnega. Otroci s pametnimi telefoni v rokah, tudi med šolskimi klopmi, med vožnjo s kolesom ali na avtobusu, so postali vsakodnevna stalnica, hkrati pa so pravila uporabe mobilnega telefona ena večjih dilem staršev.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Kdaj otroku kupiti telefon? Kakšna pravila naj veljajo pri uporabi pametnega telefona? Katere aplikacije dovoliti otroku? Kdaj uporabiti telefon in koliko časa dnevno ga lahko otrok uporablja? Dejstvo je, da je mobilni telefon presegel prvotno funkcijo sporočanja in ga, kot bi bil to najboljši sogovornik in najljubša zabava za snovanje nepozabnih spominov, nemoteno uporabljajo že najmlajši otroci. Kar tako, da v miru popijemo kavo, ga včasih za premagovanje dolgočasja v roke potisnemo že malčkom, a čim otroci prestopijo šolski prag, ga imajo ob sebi z namenom, da so staršem dosegljivi v slehernem trenutku. Pa je to prav?

Huawei | Avtor: Huawei Huawei
Znašli smo se v času, ko je mobilni telefon postal pomemben del socialnega življenja in bi popolna mobilna izolacija utegnila otroku celo škoditi. A kakšen telefon izbrati za osebo, o kateri želimo vedeti vse na slehernem koraku, si želimo, da je v koraku s časom, a jo hkrati želimo obvarovati pred pastmi sodobnega časa? Strokovnjaki pravijo, da je za otroka dovolj povsem običajen telefon, s katerim zlahka preverimo, kje se otrok nahaja, kaj počne in kdaj bo potreboval prevoz iz šole ali treninga. Le na ta način in z veliko mero pogovora lahko otroka obvarujemo pred nevarnostjo fotoaparatov ter dostopom do interneta in družbenih aplikacij, ki so lahko za otroško naivnost in vihravost precej nevarni. Kakšen pa je vaš odnos do telefona in predvsem, kako ga uporabljajo vaši otroci?

Huawei, drugi največji proizvajalec mobilnih naprav, želi preveriti, kako starši gledajo na uporabo pametnih naprav pri svojih otrocih. Odgovorite na nekaj vprašanj in nam pomagajte spoznati uporabniške navade.

IZPOLNITE ANKETO O NAVADAH UPORABE TELEFONA VAS IN VAŠEGA OTROKA!

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si