Svet
24833 ogledov

Starši na nogah: zvonila po hišah in poznala podatke otrok!

Otrok Epa
Policija je opozorila na prevarantko, ki cilja na otroke.

Neznana ženska je povzročila razburjenje v nemškem mestu Geldern, v okrožju Kleve na severu Vestfalije. Obiskovala je različne domove in želela stik z otroki, katerih osebne podatke je začuda dobro poznala, poroča Fenix-magazin.

Ženska se je predstavila kot socialna delavka iz Kleveja ter zahtevala stik z otroki, ki so živeli v hišah. Ena od varušk je ob njenem obisku pomislila na sumljive posle in ji ni dovolila vstopa v hišo. O dogodku je obvestila starše, ti pa so vse skupaj prenesli pristojnim organom.

"Ta ženska je varuški rekla, da prihaja iz socialnega urada v Kleveju in zahtevala stik z mojim sinom. Vedela je, kako mu je ime, koliko je star in kdaj ima rojstni dan," je za Fenix dejala zaskrbljena mati.

PREBERITE ŠE: Zaradi tega v Evropi vsako leto umre več kot tisoč otrok!

Po krajšem poizvedovanju je postalo jasno, da neznanka ni obiskala samo enega domovanja, ampak se je podobne prakse poslužila večkrat. "V takšnih primerih je ključno, da hitro dobimo opis iskane osebe in njeno približno lokacijo," je za Rheinische Post povedala policistka predstavnica za stike z mediji v okrožju Kleve Corinna Saccaro.

Podobno tudi lani

Slovenske novice: Sedemletna deklica nesrečno padla s kolesom in umrla - Kolo, otrok | Avtor: Profimedia Profimedia

Primer iz Gelderna v Nemčiji ni osamljen. Lani se je podobno dogajalo v Neumühlu in Hambornu, ko je moral lokalni socialni urad starše in skrbnike celo pozvati, naj ne odpirajo vrat neznanim osebam, ki se predstavljajo kot socialni delavci.

Leta 2019 sta moški in ženska krožila po Duisburgu in okolici ter kot domnevna socialna delavca vselej zahtevala stik z najmlajšim otrokom v gospodinjstvu.

Policija pri nedavnih primerih v Geldernu še ni ugotovila, ali gre za poskus ugrabitve otrok ali za poskus vstopa v dom z namenom ropa ali tatvine.
 

Komentarjev 3
  • LukaMB 22:11 27.april 2023.

    Tole je pa dejansko kar grozljivo, če slučajno pozvonijo na vrata in o mojih otrocih pričnejo telebajskati jih prefukam na mrtvo in šele potem kličem policijo.

  • blayo 11:01 25.april 2023.

    Datenschutz je v Nemčiji španska vas. Vsi veselo zahtevajo in seveda tudi veselo "šerajo" svoje osebne podatke. V Nemčiji je recimo za ene 10% avtomobilov izjemno preprosto z registrske tablice ugotoviti komu pripadajo. Nick, žal je tako, da imajo vsi ...prikaži veči psihoti visok IQ, zato se pa tako ali drugače vedno znajdejo na vrhu prehranjevalne verige.

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:13 24.april 2023.

    Sem imel kolega ,ki je kradel kot sraka od čokoladice do kamiona ,ta fant je vedel vse o vsakem ,nikoli nobenemu jasno od kje in kako ,še policaji so mu pomagali ukraden kamion popravljat ha ha ha .Tip ima visok ...prikaži več IQ ampak je žal negativec