Svet
2172 ogledov

Starši, to je rešitev za težave z najstniki

mobilni telefon
1/3
Vaš najstnik ne odgovarja na vaša sms-sporočila? Rešitev je tu.

Vsaj tako je prepričan Londončan Nick Herbert, ki mu je sinova neodzivnost močno presedala. Odločil se je, da bo nekaj storil. V ta namen je tako ustvaril aplikacijo, ki poskrbi, da se otroci odzovejo takoj. 

Aplikacija ReplyASAP poskrbi, da telefon zazvoni, tudi če je zvonjenje utišano. Telefon preneha zvoniti šele, ko prejemnik odpre sporočilo. To pa še ni vse. Aplikacija onemogoči vse druge dejavnosti na telefonu, dokler prejemnik ne odgovori na sporočilo. 

"Ko sem poskušal priti v stik s sinom, se ni odzval. To mi je šlo na živce," je pojasnil Herbert, ki se je odločil temu narediti konec. Ker sam nima ustreznega znanja, je najel programerje, da so aplikacijo razvili zanj. 

Vendar pa ima Herbertova rešitev pomanjkljivost, zaradi katere njegovih težav še ni konec. Aplikacija je namreč razvita le za sistem android, medtem ko njegov sin uporablja iPhone. Kot poroča Tech Times pa naj bi bila aplikacija za operacijski sistem iOS že v pripravi. 

Aplikacijo lahko brezplačno prenesete in preizkusite, za nadaljnjo uporabo pa je treba seči v žep. Kako globoko, pa je odvisno od števila številk, s katerimi želite biti povezani. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Bizgec 22:21 24.avgust 2017.

    Da, starši! To je fantastično, če hočete svojim otrokom sporočiti, da jim ne zaupate niti 5%! S to aplikacijo jim boste šli na jetra še prej, kot ponavadi! Namestite jo ZDAJ!