Oglaševanje
4140 ogledov

Tako vrhunske fotografije se da posneti z mobilnim telefonom

Uroš Podlogar
1/13
Uroš Podlogar
Vsi smo že slišali, da moški obožujejo pametne naprave in tehnologijo.

Ure, tablice, avtomobili, športne ure, pametni telefoni, brezžični polnilci, VR očala. Imeti rad pametne naprave pa ni enako, znati jih uporabljati. Huaweijev poletni barometer kaže, da ženske pametne telefone uporabljajo bolj 'pametno' kot moški. 

Vam je vaš partner že kdaj pojasnjeval, kako uporabljati tehnologijo? Vam je že kdaj povedal, kaj početi s pametnim telefonom, katere funkcije uporabljati in zakaj? Naslednjič mu povejte, da naj bo tiho – moški niso v splošnem pri uporabi pametnih telefonov nič pametnejši od žensk. Huaweijev poletni barometer, študija vzorcev uporabe pametnih telefonov med prebivalci Srednje in Severne Evrope, je razkril, da ženske uporabljajo pametne telefone na bolj sofisticiran način kot moški in da v splošnem uporabljajo več funkcij na svojih napravah. 

GPS navigacijo na telefonu uporablja več žensk kot moških

67 odstotkov žensk na primer uporablja GPS navigacijo in zemljevid na telefonu, med tem ko to počne le 61 odstotkov moških. 3 % več žensk uporablja telefone za elektronsko plačevanje. Ženske telefone uporabljajo tudi za bolj napredna opravila, kot so na primer potovalne rezervacije, 34 odstotkov žensk in le 25 odstotkov moških. Ženske pogosteje uporabljajo turistične aplikacije na mobilnikih, ki so še posebej priljubljene v poletnih mesecih. Takšne aplikacije uporablja 26 odstotkov žensk in zgolj 20 odstotkov moških.Ženske tudi pogosteje skenirajo QR kode. (19 odstotkov žensk in 9 odstotkov moških). 

Za tehnično zavedne ženske ima Huawei posebno poletno ponudbo – ob nakupu izbranega Huaweijevega pametnega telefona prejmete priročno darilo; selfie stick, ki je hkrati tudi tripod. Izberite svoj P10 Lite pri enem izmed vseh operaterjev: TelekomTelemach ali A1 ali pa ga naročite na Bigbang.si ali Mimovrste.si

Ženske bolje uporabljajo pametne telefone

Huaweijev poletni barometer razkriva, da v splošnem ženske bolje uporabljajo pametne telefone in hkrati tudi bolj izkoriščajo njihov potencial. Kljub temu pa so mobilniki moškim zelo pomembni. Študija namreč razkriva, da si 26 odstotkov moških ne predstavlja dopusta brez telefona, ne glede na to, da ne uporabljajo toliko funkcij kot ženske. Za primerjavo – zgolj 20 odstotkov žensk si dopusta ne predstavlja brez mobilnika. »Naši podatki kažejo, da so uporabe pametnih telefonov zelo različne in ne vedno racionalne. Danes je pametni telefon naprava, ki pove veliko o nas in razkriva nekatere zanimive podatke, kot to, da je ženska uporaba pametnih telefonov 'pametnejša',« je komentiral Matjaž Kermelj, direktor prodaje Huawei za Slovenijo

Družina telefonov Huawei P10 za popolno poletje

Huawei je februarja letos predstavil novo paradno serijo telefonov P10, ki s tremi modeli P10, P10 Plus in P10 Lite zadovoljijo večino uporabniških potreb.Paradni konj P10 se ponaša z 5,1 inčnim ekranom, dvojno zadnjo Leica 20 MP monokromatsko in 12 MP RGB kamero, ter 8MP sprednjo kamero. 4 GB delovnega spomina zagotavlja, da telefon teče gladko tudi ob največjih obremenitvah, 64 GB spomina pa zadovolji še tako vnete fotografe. Baterija P10 vsebuje kar 3200 mAh moči, P10 Plus celo 3750 mAh. Oba odlikuje še izjemno hitro polnjenje baterije, saj se v slabi uri napolnita za več kot celodnevno intenzivno rabo.Najnovejši v družini pa je poletni hit P10 Lite. Trden, trpežen in izjemno zapeljiv model s steklenim in aluminijastim ohišjem ima kar 12 MP zadnjo kamero. Senzor prstnih odtisov odreagira v rekordnih 0,3 sekunde, izjemne slike, ki jih naredi pa lahko pregledujete na 5,2 palčnem Full HD zaslonu. V trenutni akciji je pri vseh operaterjih, ob nakupu dobite še darilo: tripod stojalo, ki se spremeni v selfie stik in je neizogiben pripomoček pri zajemu poletnih foto utrinkov.