Svet
20 ogledov

Štiri žrtve požara v tekstilni tovarni

Prato požar v tekstilni tovarni gasilci
1/5
EPA
V tekstilni tovarni v mestu Prato v italijanski Toskani je danes zagorelo. V požaru so življenje izgubili štirje ljudje, dva pa sta bila huje ranjena.

Vzrok požara še ni znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na tamkajšnje medije. Po poročanju lokalne televizije je požar okoli 7. ure zjutraj opazil mimoidoči, nato so na kraj dogodka prispeli gasilci.

"Videli smo dim in stekli proti njemu. Tam sta bila dva Kitajca, moški in ženska, popolnoma prekrita s sajami. Kričala sta, v tovarni je gorelo," je za časopis Corriere Fiorentino dejal policist Leonardo Tucia.

Zrušeni bivalni prostori

Nacionalnost preminulih sicer še ni uradno potrjena, domneva pa se, da naj bi prav tako šlo za Kitajce, saj naj bi v neposredni bližini obrata živelo 14 kitajskih delavcev. Vzrok požara še ni znan, domnevajo pa, da se je zaradi požara porušil del stavbe, v katerem so bili urejeni bivalni prostori za delavce.

Kitajski priseljenci so že dve desetletji pomemben člen tekstilne industrije v Pratu. Po uradnih podatkih iz leta 2010 jih tam živi okoli 17. tisoč, lokalni viri pa trdijo, da naj bi jih bilo veliko več, in sicer okoli 50 tisoč, navaja AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.