Svet
68 ogledov

Štiriletnik v družbi Gatesa, Einsteina in Hawkinga

Sherwin Sarabi mali genij Youtube
Štiriletni deček Shervin Sarabi je eden najmlajših članov Mense. Ko so ga prvič testirali, je bil njegov inteligenčni kvocient "le" 136, sedaj pa je jasno, da je ta precej višji.

Štiriletni britanski deček iranskega rodu Shervin Sarabi se je nedavno pridružil izbrancem kot so Albert Einstein, Stephen Hawking in Bill Gates, potem ko so potrdili, da njegov IQ znaša prek 160.

Psiholog dr. Peter Congdon, ki je dečka testiral, je dejal, da je njegov rezultat najvišji glede na Wechslerjevo skalo inteligence (Wechsler Adult Intelligence Scale - WAIS) in da Shervin poseduje "superioren nivo inteligence".

"Nekaj posebnega"

Prvo besedo je sicer izgovoril pri svojih devetih mesecih, pri dobrem letu in pol je že govoril. Pri dveh letih je že znal našteti vse države sveta, šteti do 200, opisati telesne organe in govoriti o vulkanih in razlogih za zvezdne utrinke. Fant že zna tudi rokovati z iPadom.

"Ko govorite z njim, imate občutek, da govorite s precej starejšim otrokom. Takšen nivo inteligence je zelo neobičajen za tako majhne otroke. Sem specializiran za nadarjene otroke, a ko sem imel opravka s Shervinom, mi je bilo jasno, da gre za nekaj posebnega," je za Daily Mail povedal dr. Congdon.

Neprestano spraševanje

Shervin naj bi v svojem kratkem življenju prebral že nekaj sto knjig. "Sicer je vesel in zdrav otrok, ki zelo rad govori. Sprašuje o vsem in trudim se, da mu odgovorim. Veliko že ve. Mislim, da je to zato, ker neprestano sprašuje," je povedala Shervinova mati, 37-letna Amanda Sarabi.

Shervin je sicer začel hoditi v šolo že pri svojih treh letih.

Komentarjev 1
  • YASSIR 15:28 15.december 2013.

    Zanimiva povezava če koga zanima katera delnica je letos pridobila več kot 300% je tehnološkopojdite na spodnji linkhttp://www.denarinfinance.com/?page_id=593in na vrhu tabele stolpec letos kliknite na puščico navzdol in se bo sortiralo