Svet
5316 ogledov

Streljanje v Teksasu: Pošiljal slike orožja, najprej se znesel nad babico

Profimedia
Prihajajo podrobnosti o napadalčevem ravnanju pred strelskim pohodom.

V mestu Uvalde v ameriški zvezni državi Teksas je včeraj nekaj čez 11. uro (19. po našem času) prišlo do streljanja na osnovni šoli, v katerem je umrlo 22 ljudi, skupaj z napadalcem. Za življenje se bori še njegova babica. 18-letni napadalec Salvador Ramos, ki je na svoj rojstni dan legalno kupil uporabljeno orožje, je prav tako mrtev. Gre za najsmrtonosnejši napad v ameriških šolah po desetih letih.

Bivši prijatelj šolskega napadalca je dejal, da mu je Ramos nekaj dni pred napadom poslal fotografije orožja in torbe s strelivom, zdaj pa na plan prihajajo informacije, da je slike poslal tudi drugam. 

18-letnik je neznanki poslal slike orožja

12. maja je namreč nekemu dekletu iz Los Angelesa, ki je ni poznal, preko Instagrama poslal sporočilo in ji v njem namignil o svojih načrtih. Ramos jo je označil na fotografiji in zapisal: ''Imam majhno skrivnost. Želim ti povedati. Bodi hvaležna, da sem te označil.'' Dekle mu je odgovorila: ''To je grozno. Komaj te poznam, ti pa me označuješ na sliki z orožjem.''

Ta teden v torek zjutraj ji je ponovno poslal sporočilo, v katerem je pisalo ''imam namen''. Ko ga je dekle v Instagram sporočilu vprašala o njegovem namenu, ji je odvrnil, da ji bo to povedal pred 11. uro. Njegovo zadnje sporočilo je prispelo ob 9.16, dve uri pred streljanjem. Takoj, ko so oblasti identificirale napadalca, so njegov profil na Instagramu zaprli, dekle pa je v svoji zgodbi zapisalo, da ga ne pozna in da z dogodkom ni povezana.

Ramosov srednješolski kolega je po streljanju dejal, da je bil napadalec večkrat tarča posmehovanja zaradi oblačil in finančnega položaja njegove družine, Ramosovi sodelavci pri Wendy's pa so rekli, da je bil tiha in mirna oseba.

Streljal tudi na svojo babico

Ramos je pred strelskim pohodom streljal tudi na svojo babico, pišejo ameriški mediji, a več informacij na novinarski konferenci oblasti niso podale. Po nekaterih informacijah se nahaja v kritičnem stanju, medtem ko drugi trdijo, da je umrla.

streljanje Uvalde Teksas Svet Grozljiva tragedija: V streljanju umrlo 19 otrok

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 10:19 25.maj 2022.

    To je posledica prenažiranja s hamburgerji in posledično mu je mast zalila možgane, tako, da mu je zameglila um! Značilno za to državo in njih voditelja senilnega Joea