Svet
4490 ogledov

Strelski obračun dveh romskih družin

Pištola Shutterstock
Policija je objavila podrobnosti streljanja sredi mesta.

V zagrebškem naselju Vukomerec je v neposredni bližini šole v sredo prišlo do strelskega obračuna med dvema romskima družinama.

Policija je danes objavila, da so policisti končali kriminalistično preiskavo; ugotovili so, da sta se v sredo proti večeru 29-letni in 26-letni moški z osebnim vozilom Porsche Cayenne zagrebških registrskih oznak pripeljala v poreško ulico, izstopila iz vozila in iz pištol izstrelila nekaj nabojev v smeri hiše, na kateri terasi je bilo pet oseb.

Po tem streljanju je 44-letnik iz omenjene terase iz avtomatskega orožja izstrelil dva rafala v smeri omenjene dvojice strelcev, ki sta medtem že zbežala. Zaradi strelov je bila poškodovana ena stanovanjska hiša, poleg tega pa še sedem osebnih avtomobilov.

Policija je vse tri omenjene prijela in že podala kazensko prijavo.

Medtem je v Zagrebu med meščani zavrelo, starši otrok, ki obiskujejo šolo, v kateri bližini je prišlo do streljanja so včeraj popoldne pripravili protestni shod, na katerega so povabili tudi župana Milana Bandića.

Milan Bandić | Avtor: Pixell Pixell

Jezni zaradi strelskega obračuna so župana napadli z jajci, ki so jih zmetali v njegov osebni avtomobil. "Prišlo je nekaj pijancev. S predstavniki staršev smo imeli kakovosten sestanek, nato pa je prišlo nekaj ljudi krvavih oči. Mislim, da policija ni opravila svojega posla," je po incidentu za hrvaške medije izjavil Bandić.

Dodal je še, da do izselitve romskih družin ne prišlo, da pa bodo vpleteni v sredin incident pred sodiščem odgovarjali za svoja dejanja.

policija zda ameriška policija policijski avto Več mrtvih Svet Nov strelski napad: pretresljiv posnetek začetka napada Hrvaško morje Preiskava Svet Streljanje na hrvaški plaži

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • perhan63 07:24 15.september 2018.

  to so cigani in ne romi

 • Avatar strauski
  strauski 07:09 15.september 2018.

  V kočevju je to redna praksa

 • Avatar Leon
  Leon 19:40 14.september 2018.

  Ma kaj je to tazga ! Tudi prnas se skregamo časih .