Svet
13 ogledov

Študentke prisiljene v prostitucijo

protesti študenti London EPA
Vse višji stroški študija so britanske študente prisilili, da si dodaten vir financiranja zagotavljajo s prostitucijo, igrami na srečo in drugimi tveganimi načini.

O večjem številu študentov, ki ponujajo spolne storitve, poroča organizacija britanskih prostituk (ECP), ki ocenjuje, da se je število ljudi, ki so stopili v stik z njimi, podvojilo. "Vlada ve za reze, varčevalne programe in zmanjšanje štipendij. Vedo, da umik teh sredstev vodi ženske v še večjo revščino," je povedala njihova predstavnica Sarah Walker. "Ženske pogosto premagajo revščino s prostituiranjem. Vlada to ve in očitno jim za to ni mar." Kot je še dejala, lahko z opravljanjem takšnih storitev v enem večeru zaslužiš za pokritje vseh stroškov.

Kako do denarja

"Nekateri ponujajo spolne storitve, vse več pa je takšnih, ki se prijavijo na klinične preizkuse, kockajo ... nevarno delo, ki ne nudi, če sploh, pravic delavcem," opozarja Estelle Hart iz Državnega združenja študentov (NUS). "Pogosto slišimo, da je lahko dobiti delo v baru. V tej ekonomski klimi ni lahko dobiti dela v baru, katerokoli delo je težko dobiti."

Lani objavljena študija, ki so jo opravili na londonski univerzi, je pokazala, da je 16 odstotkov študentov pripravljenih nuditi spolne storitve, 11 odstotkov pa bi jih delalo za agencije, ki ponujajo spremljevalke. Nedavno opravljena študija na univerzi v Leedsu razkriva, da je 25 odstotkov striptizet študentk.

Največji delež predstavljajo brucke in ženske, ki se vračajo v študentske klopi, poudarja Walkerjeva. Hartova pa meni, da je dolžnost vlade, da preveri učinke, ki jih imajo njene spremembe in zmanjšanje proračuna za šolstvo.

Vlada odgovarja, da zagotavlja 180 milijonov funtov na leto za najbolj ogrožene najstnike, in zatrjuje, da nobenemu študentu ne bo treba vnaprej plačati za študij. Prepričani so, da bodo reforme ustvarile pravičnejši sistem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.