Svet
44 ogledov

Svoje bogastvo bo podaril v dobrodelne namene

Gates poziva vse ameriške bogataše, naj darujejo vsaj polovico svojega premoženj Žurnal24 main
V dobrodelne namene je Bill Gates že do sedaj namenil 28 milijard dolarjev, sedaj bo podaril še 95 odstotkov svojega premoženja.

Računalniški multimilijonar Bill Gates, ustanovitelj Microsofta, je svet šokiral z novico, da bo svoje premoženje podaril. Kot je povedal za The Telegraph, je sam "dobro preskrbljen, tako z obleko kot s hrano, in ko prideš do določene točke, ti denar ne pomeni nič več". Do sedaj je mogotec doniral že več kot 28 milijard dolarjev, večinoma pa je pomagal pri zagotavljanju minimalnih zdravstvenih pogojev po vsem svetu.

Za njegove otroke bo ostalo "dovolj"

Gates in njegova žena Melinda sta se odločila, da bosta večino svojega premoženja podarila svojemu fondu Bill&Melinda Gates foundation. "95 odstotkov mojega denarja bom namenil humanitarnemu fondu, ki bo s tem denarjem upravljal še dvajset let po tem, ko naju z ženo ne bo več," je povedal.

Kljub velikemu koraku pa se za njune otroke ni bati, saj ne bodo ostali praznih žepov. Ko bodo ostanek premoženja podelili, bo za vsakega izmed njih ostala približno milijarda dolarjev.

Gates še dodaja, da pri tem ne gre za stvar vere ali religije, temveč "človeškega dostojanstva in enakosti." Mogotec je namreč prepričan, da je vsako življenje enakovredno in da se je treba do ljudi obnašati tako, kot bi si želeli, da se oni do nas.

Komentarjev 6
  • North Korea 18:13 20.januar 2013.

    naivnez

  • Igor Đukanović 13:24 20.januar 2013.

    Mene milijarderji in njihove milijarde asocirajo na školjke in bisere. Školjko iritira zrno peska in naredi okoli njega zaščitni sloj. Zgodi se, da jo tako nastali biser iritira še bolj in ga ovija v nove in nove "zaščitne" sloje, ki ...prikaži večki školjki sami samo škodijo. Podobno je najbrž tudi z milijarderji. Toliko denarja sam ne more ne porabiti ne sečuvati za svoje potomce čez tisoč let (ko jih bo dovolj, da bi lahko porabili). Podobno se mi zdi, da je z velikimi revolucionarji, ki jih kakšna krivica iz otroštva boli še dolgo potem, ko njim samim že dobro gre. In premikajo cele narode... Pa najboljši športniki, ki pogosto prihajajo iz ponižanih držav... In še bi se dalo naštevati. Tako da se veselim za Billa Gatesa, da se je znebil svojega prevelikega bisera. A sploh ne razmišljam, da bi se z Linuxa vrnil na Windowse, ;)

  • Srečni Felix 12:32 20.januar 2013.

    Njegovi cilji so čisto drugačni. "Redukcija populacije je resnična - Slovenski podnapisi" vtipkajte v y o u t u b e in videli boste tega človekoljuba v čisto drugačni luči.