Svet
2261 ogledov

Svoje otroke več let držal v izolaciji in zlorabljal

Izolirana družina na Nizozemskem Epa
Iz otrok naj bi s fizičnim kaznovanjem izganjal domnevne zlobne duhove.

Nizozemec, ki je s svojimi otroci leta živel izoliran na kmetiji, je glede na obtožbo več let zlorabljal svojih šest otrok. Tožilka Diana Roggen je na sodišču opozorila, da jih je že od malih nog huje fizično kaznoval, da bi tako iz njih izgnal domnevne zlobne duhove, poročajo tuje tiskovne agencije.

Okoli tri mesece po odkritju družine na kmetiji v nizozemski vasi Ruinerwold so danes prvič predstavili primer na sodišču. Očeta Gerrita Jana van D. in Avstrijca Josefa B. obtožujejo odvzema svobode in pranja denarja. Nizozemca, ki je po kapi hrom, ni bilo na sodišče.

Otroka naj bi obsedel duh njune mrtve mame

Nizozemec je glede na obtožnico eno hčer in sina, ko sta bila stara med 12 in 15 let, večkrat zlorabil. Svoje dejanje je sedaj 67-letnik utemeljeval s tem, da je otroka obsedel ženski duh oziroma duh njune mrtve mame.

Oče je želel izolirati svoje otroke, ki so bili ob najdbi stari od 18 do 25 let. Tožilstvo mu očita, da je otrokom odvzel prostost leta 2007, ob stiku z zunanjim svetom pa jim je grozil z zlobnimi duhovi. Večkrat jih je tudi pretepal, davil in jih prisilil, da so ure sedeli v mrzli vodi. Eden od otrok je moral celo poletje preživeti v pasji uti, je tožilstvo opisovalo fizične zlorabe.

Tožilstvo je še povedalo, da je šest od njegovih devetih otrok živelo odrezano od sveta, med drugim niso bili niti registrirani pri nizozemskih oblasteh.

Izolirana družina na Nizozemskem | Avtor: Epa Epa

Našli so jih, ko je najstarejši sin uspel pobegniti

Policija je odkrila družino lani oktobra v skritem prostoru za omaro. Pred tem je najstarejšemu sinu uspelo priti do bližnjega bara, kjer je prosil za pomoč. Trije starejši otroci niso živeli na kmetiji. Mama je umrla leta 2004.

Glavna obravnava se bo najverjetneje začela po poletju.

Izolirana družina na Nizozemskem Grozljivo Svet Policija prijela očeta: Šest otrok je devet let držal v izolaciji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.