Svet
42 ogledov

Tako bo vreme v letu 2016

Oblaki bodo zakrili sonce Shutterstock
Vreme v prihodnjem letu bo podobno kot letos, objavlja Britanski meteorološki inštitut. V kolikor se bodo njihova predvidevanja izkazala za pravilna, bo 2016 najtoplejše leto od začetka merjenja.

V obdobju med letoma 1961 do 1990 je bila povprečna globalna temperatura 14 stopinj Celzija; glede na vremenska predvidevanja Britanskega meteorološkega inštituta bo ta v prihodnjem letu višja za od 0,72 do 0,96 stopinj Celzija.

“Predvidevanja nakazujejo, da bomo, ko govorimo o globalni letni povprečni temperature, imeli do konca leta 2016 tri rekordna ali skoraj rekordna leta zapored,” je povedal Adam Scaife, meteorolog omenjenega inštituta. Dodal je, da je porast te povprečne temperature pripisati globalnemu segrevanju in vremenskemu pojavu El Nino.

Meteorolog je pri tem dodal pojasnilo, da predvidevanja temeljijo na ključnih gibanjih globalne klime, ne vključuje pa seveda nepredvidljivih dogodkov, kot so velike vulkanske erupcije, ki bi lahko pripomogle k učinku ohladitve. 

PREBERITE TUDI:

Toplo za letni čas tudi ta konec tedna

Jutri, v soboto, bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Po nižinah in ob morju bo zjutraj in dopoldne megla, ki se lahko po nekaterih kotlinah zadrži večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do okoli 6, najvišje dnevne od 5 do 10 stopinj C, v krajih z dolgotrajno meglo pa bo hladneje, napovedujejo na Agenciji za okolje RS.

Nedelja bo pretežno jasen dan z jutranjo meglo po nižinah in podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek.

Toplo vse do 27. decembra

Na spletni strani ARSO napoveduje še, da bo tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se bo ob šibkih vetrovih še vedno zadrževal razmeroma topel zrak. Nadaljevalo se bo suho vreme. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.