Svet
2724 ogledov

Tako bo z maskami pri naših sosedih

Koronavirus, Brazilija Profimedia
Rahljanje ukrepov glede zaščitnih mask.

V Avstriji od danes veljalo milejši predpisi za nošenje zaščitnih mask kot zaščito pred novim koronavirusom. Nošenje zaščitnih mask v Avstriji je poslej obvezno v javnem potniškem prometu, zdravstvenih ustanovah in lekarnah ter pri tistih dejavnostih, kjer ni mogoče zagotoviti priporočene varnostne razdalje enega metra, kot npr. pri frizerji.

V avstrijskih trgovinah zaščitne maske tako niso več obvezne, še naprej pa v veljavi ostaja najmanj meter varnostne razdalje med ljudmi, ki niso člani istega gospodinjstva. Maske tudi niso več obvezne v osebnih avtomobilih, če se v njih ne vozijo člani istega gospodinjstva, na spletni strani poroča avstrijska televizija.

V hotelih in restavracijah obvezna za osebje

Nova pravila tudi veljajo v gastronomiji. Za vstop v avstrijske hotele in lokale za goste zaščitna maska ni več potrebna, še naprej pa jo bo moralo nositi osebje. Odpravili so tudi omejitev štirih odraslih oseb za mizo, delovni čas lokalov pa podaljšali s 23. na eno uro zjutraj. V avstrijskih fitnesih in wellness centrih prav tako še naprej v veljavi ostaja ustrezna medsebojna razdalja ter omejitve vstopa glede na število obiskovalcev.

Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je ob rahljanju ukrepov opozoril na lastno odgovornost. Če bo na območju, kjer zaščitne maske niso obvezne, "morda pretesno", si bi morali iz lastne odgovornosti nadeti zaščitno masko, je v nedeljo pozval Anschober. Hkrati je dal jasno vedeti, da bo Avstrija ponovno zaostrila ukrepe, če se bo število okužb z novim koronavirusom ponovno začelo povečevati.

V Avstriji so od danes ponovno dovoljeni tudi sejmi in kongresi.

Hrvaška Slovenija Zdravje Če načrtujete dopust na Hrvaškem ali drugje v tujini, preberite tole!

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.