Svet
1948 ogledov

Nemčija delavcem bone za 300 evrov. Kdo jih bo prejel?

Nemčija bencinska črpalka Epa
Nemška zvezna vlada poizkuša ublažiti vpliv draginje.

Med ukrepi za blažitev energetske draginje v Nemčiji je določitev enotne cene energentov. To ni edini korak, za katerega so se odločili oblastniki v Berlinu. Zaposleni v Nemčiji bodo od septembra dalje upravičeni do enkratnega dodatka v višini 300 evrov. S tem želi vlada ublažiti finančni pritisk na gospodinjstva in delodajalce.

Za razliko od preteklih paketov pomoči, bodo v novi ureditvi do denarja upravičeni tudi upokojenci, ki opravljajo priložnostna dela. Pogoj za prejem pomoči torej ni polna zaposlitev. "S tem želimo razbremeniti tiste skupine prebivalstva, ki imajo redne potne stroške zaradi dela. Ta del prebivalstva je najbolj prizadet zaradi cen energentov," je sporočilo nemško finančno ministrstvo.

Do dodatka bodo upravičeni tudi pogodbeni delavci v gozdarstvu in kmetijstvu. Edini pogoj je, da imajo za vsaj en dan v letu 2022 sklenjeno delovno pogodbo.

Nemčija bencinska črpalka | Avtor: Epa Epa

Ruski energetski velikan Gazprom je v ponedeljek sporočil, da bo pretok plina po plinovodu, ki pod Baltskim morjem povezuje Rusijo in Nemčijo, danes ob 6. uri po srednjeevropskem poletnem času zmanjšal na 33 milijonov kubičnih metrov, kar predstavlja 20-odstotne zmogljivosti plinovoda. Ustavil bo namreč še eno Siemensovo turbino na kompresijski postaji Portovaja, je poročala ruska tiskovna agencija Tass.

Nemčija je v ponedeljek po Gazpromovi napovedi sporočila, da po njenih informacijah ni tehničnih razlogov za zmanjšanje dobave. Enako je v torek, potem ko so ministri EU za energetiko dosegli dogovor o zmanjšanju porabe plina v EU, dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki je tudi ocenila, da Gazpromova napoved dodatno kaže na nezanesljivost Rusije kot dobaviteljice energije.

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 19:11 27.julij 2022.

    hm 300 € zato da bodo lažje hodili na delo.. a bi se kdo slučajno spomnu da bi se 2 pelala v istem avtu ? bi šlo to pri nas ? bi se dalo uredit pa malome delodajalci uredit delovnike ...prikaži več ? sigurno da ne. glede tistih ki imate tolk povedat glede zelenskega. ka jšele bi govorili, če bi Zelenski napadel Rusijo, ko je že itak tako hudo pobijal ruse tu pa tam po ukrajini,

  • Avatar GraceDibbs
    GraceDibbs 16:52 27.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal dooma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Pišmevuh 10:28 27.julij 2022.

    Seveda ni problemov. Na roko bojo pumpali. Kako zmago smo dosegli nad Rusijo. Prostovoljno lahko zmanjšamo porabo. Hebo vas absolutist Zelenski Kaj je naredil z 16 opoticijskimi strankami? Aja Navalni je problem. Nemčija bo gorela brez plina.