Svet
36134 ogledov

Tako se je končal incident z ležalnikom na plaži

Ležalniki v mestu Baška Voda Ivo Cagalj / Pixsell
V soboto smo pisali o sporu med gostom znane hrvaške plaže v Baški vodi, ki koncesionarju ni dovolil, da položi ležalnik na plažo. Zgodba ima nadaljevanje in konec.

"Ali veste, kaj je naredil moji hčerki!? Rekel sem mu: tudi tebe bom vrgel v morje ...," drugi del zgodbe o sporu na znani hrvaški plaži v Baški vodi, kje kraljujejo koncesionarji z ležalniki, začenja hrvaški spletni portal Jutranji List. Slednjemu se je javil Slavonec iz video posnetka, ki je zaokrožil po spletu.

Po pisanju hrvaškega medija gre za Davorja Mikulića iz Đakova. Na njegovega otroka, ki se je igral na plaži, naj bi koncesionar vrgel ležalnik. "Na plaži, kjer je bila moja 12-letna hči, je bil ležalnik, žena in drugi najin otrok pa sta bila v morju. Otrok se je igral na ležalniku, ko je prišel koncesionar in v otroka vrgel ležalnik. Tistega trenutka tega nisem zaznal, saj sem bil bolj stran, v senci. Ko sem slišal otrokov klic, sem takoj prišel do njega, odstranil ležalnik in koncesionarju dejal, da ne sme na plažo postaviti ležalnika, če ga nihče ni najel. Ni me želel upoštevati, zato sem ležalnik vrgel v morje ter mu dejal, da bom tudi njega, če bo to ponovil," besede Mikulića navaja Jutarnji list.

baška voda hrvaška obala | Avtor: Profimedia Profimedia

Slavonec dodaja, da je na plažo prišel občinski redar. Na koncu so vsi končali v načelnikovi pisarni. "Načelnik se mi je opravičil. Nimam pripomb nanj in tudi ne na ravnanje občinskega redarja. Načelnik je gospodu z ležalniki rekel, da mu bo vzel koncesijo, če se ne opraviči. To je to naposled nejevoljno tudi storil, občinski redar pa je o vsem naredil zapisnik. Vmes se je po spletu razširil tudi posnetek, vendar tega posnetka nisem posnel in objavil jaz, ampak eden od sodelavcev koncesionarja, saj so mislili, da jih bom fizično napadel. Vendar to nikakor ni bil moj namen. Želel sem zgolj zaščititi svojega otroka, koncesionarja pa opozoriti, da nima pravice postavljati ležalnikov, ki niso najeti in plačani," je povedal Mikulić.

Plaža v Baški Vodi ima veliko število ležalnikov, za katera je bilo izdanih kar 114 koncesijskih dovoljenj. Hrvaški spletni portal še piše, da ležalniki zavzemajo celotno plažo, kar je v nasprotju s predpisi, ki velevajo, da morajo biti postavljeni na enem mestu in šele potem, ko jih potrošnik zahteva in plača. Ostali del plaže mora biti na voljo gostom, ki ne želijo najeti ležalnikov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 15:00 30.julij 2023.

    https://www.whatsupcams.com/sl/webcams/hrvaska/licko-senjska-sl/novalja-pag-sl/plaza-planjka/ tole si poglejte zvečer ali zgodaj zjutraj, pa sami presodite, kolk se upošteva določba o ležalnikih "na enem mestu".