Svet
1120 ogledov

Takole nasmejan po testiranju super orožja

Kim Jong-un, testiranje raketometa Epa
Severna Koreja je preizkusila super velik večkratni raketomet, s čimer naj bi dosegla napredek pri preizkušanju tovrstnega orožja.

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je po navedbah državnih medijev osebno nadzoroval najnovejši preizkus, poročajo tuje tiskovne agencije. Napovedal je, da bodo sledili še novi preizkusi. Drugih podrobnosti ni navedel, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na severnokorejsko tiskovno agencijo KCNA.

Severna Koreja je konec avgusta po lastnih navedbah prav tako preizkusila večkratni raketomet.

Kim Jong-un, testiranje raketometa | Avtor: Epa Epa

Novo srečanje s Trumpom?

Južnokorejska vojska je medtem včeraj objavila, da je Severna Koreja severno od prestolnice Pjongjang izstrelila dva projektila, ki sta letela približno 300 kilometrov. Najnovejši raketni preizkus je sledil le nekaj ur potem, ko je Severna Koreja ZDA ob določenih pogojih ponudila nadaljevanje delovnih pogovorov o severnokorejskem jedrskem programu. Namestnik severnokorejskega zunanjega ministra Choe Son-hui je dal jasno vedeti, da Pjongjang od Washingtona pričakuje nove predloge.

Kim Jong-un, testiranje raketometa | Avtor: Epa Epa

Predsednik ZDA Donald Trump je sporočilo iz Severne Koreje označil za zanimivo in hkrati pustil odprto vprašanje, ali bi lahko kmalu prišlo do novega srečanja med državama. Trump in Kim sta se konec junija dogovorila o ustanovitvi delovnih skupin za razorožitev Korejskega polotoka, vendar do pogovorov na delovni ravni še ni prišlo.

Kim Jong-un, testiranje raketometa | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
Sorodne novice