Svet
858 ogledov

Kim spet testira orožje, Trump ga tako bizarno brani

Kim Jong Un
Najnovejši poskusi orožja Severne Korje naj bi bili opozorilo južni sosedi.

Severnokorejski državni mediji danes poročajo, da so včeraj v prisotnosti Kim Jong-una preizkusili nov tip taktično vodenega orožja kot odziv na uvajanje sodobnejšega orožja v Južni Koreji.

Kim Jong-un Južni Koreji očita nepoštenost. Kot je dejal po poročanju državnih medijev, Seul govori o miru, "za kulisami pa kupuje najsodobnejše orožje in izvaja skupne vojaške vaje", poročajo tuje tiskovne agencije

Po navedbah združenega poveljstva južnokorejske vojske je Severna Koreja v četrtek iz Wonsana na vzhodni obali izstrelila dve raketi, ki sta leteli 430 kilometrov, preden sta padli v morje. Kasneje je visoki južnokorejski predstavnik sporočil, da je ena od raket letela 690 kilometrov in da gre za nov tip rakete, kakršne v generalštabu korejske vojske še niso zasledili.

V Washingtonu, kjer si prizadevajo za oživitev pogovorov o severnokorejskem jedrskem programu, so se na ravnanje Pjongjanga odzvali zadržano. V Beli hiši so povedali, da vedo za raketne preizkuse, a jih niso želeli komentirati.

Ameriški predsednik Donald Trump je poudaril, da ima dobre odnose s Kimom. "Preizkusili so le majhne rakete ... to testirajo številni," je v četrtek dejal Trump za ameriško televizijo Fox.

Svet Trump zakorakal v Severno Korejo! razno 17.02.14. kim jong un, severna koreja, pjongjang, foto: reuters Svet Kim čaka, da ZDA sprejmejo "pogumno odločitev"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.